Дюн“ на Денис Вилньов беше сред големите филми от 2020

...
Дюн“ на Денис Вилньов беше сред големите филми от 2020
Коментари Харесай

„Дюн“ избяга от сблъсък с новия Джеймс Бонд

„ Дюн “ на Денис Вилньов беше измежду огромните филми от 2020 година, чието излизане по кината  се забави заради пандемията. След преместването на премиерата на 1 октомври, стартирането на кино лентата бе забавено с още 3 седмици, този път за 22 октомври, заяви Deadline. Отбелязва се, че новото отсрочване е поради премиерната дата на новия филм за сътрудника 007 Джеймс Бонд " Няма време за умиране ", чиято премиера ще бъде на 8 октомври и също бе отсрочена с повече от година.

Заедно с „ Дюн “ се изместиха още два предстоящи плана: гангстерският „ The Many Saints Of Newark “, който е предистория на „ Семейство Сопрано “ от 24 септември отива на 1 октомври, а драмата на Клинт Истууд Cry Macho — от 22 октомври на 17 септември. По-рано филмовата компания Warner Bros разгласи и отлагането на излизането на " Батман ".  Новата част от франчайза за Черния рицар трябваше да излезе на 1 октомври 2021 година само че беше изместена за 4 март 2022 година с оправданието, че поради пандемията доста зрители все още отказвали да посещават кината. 

Адаптацията на научно-фантастичната класика на Франк Хърбърт от 1965 г. има звезден актьорски състав, който включва Тимоти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Стелан Скарсгард, Зендая, Джейсън Момоа, Джош Бролин, Дейв Батиста и Хавиер Бардем. „ Дюн “ е плануван да бъде първият от два филма, основани на книгата.  

Филмът, който излиза през октомври (на този етап), ще обхване първата половина на обемистия роман, до момента в който втората към момента неназована продукция ще опише останалата част. В HBO Max се работи и по сериал предистория на събитията от романа. 

„ Дюн “ е измежду няколкото идни филми на Warner Bros., които би трябвало да дебютират в HBO Max по същото време, когато излизат по кината. Това спорно решение, оповестено от компанията през декември, не бе признато добре от мнозина в сектора, в това число и Дени Вилньов. Режисьорът избухна против тогавашната компания-майка на студиото — AT&T, като съобщи пред Variety, че „ че едно от най-уважаваните и значими студиа в историята на киното е станало жертва на отвличане “. През май AT&T разгласи, че ще отдели бизнеса си с WarnerMedia, с цел да го слее с тв компанията Discovery и да сътвори нов медиен колос, който да се конкурира с водачите в стрийминга Netflix и Disney. 

Мястото и времето на международната премиера на „ Дюн “ към този момент остават без промени —  тя ще бъде на Международния кино фестивал във Венеция през септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР