Дядо ми беше един смирен човек, отдаден на Бог и

...
Дядо ми беше един смирен човек, отдаден на Бог и
Коментари Харесай

Внукът на дядо Добри: Просто искаше да върне вярата на хората в доброто!

Дядо ми беше един преклонен човек, предан на Бог и всичко, което правеше, беше за да върне вярата на хората в положителното и честността. Това остана прикрито за хората. Думите са на Християн Владимиров, внук на дядо Добри. Той приказва пред Нова телевизия. Дядо Добри, който бе наречена Светецът от Байлово, умря през тази седмица на 103 г. 
Той живееше извънредно аскетично, а за дългия си живот е дарил на църквата голяма сума пари. "Единствената цел на дядо ми бе да възвръща църкви и манастири, които са изоставени, където няма живот и да върне миряните там. Това, че подари избрана сума на храм-паметника "Св. Александър Невски ", го направи известен, само че това не го прави от 10 години, а от доста дълго време ", съобщи Християн.
По думите му не е моментът да се приказва за канонизирането на дядо Добри. Отец Силвестър от Сливенската епархия е един от свещениците, които считат, че дядо Добри би трябвало да бъде канонизиран за светец. "Смятам, че има всички нужни условия процедурата по канонизирането му да бъде стартирана ", счита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР