Двувековната дървена вила „Рази Трак“, разположена в Зивербей в истанбулския

...
Двувековната дървена вила „Рази Трак“, разположена в Зивербей в истанбулския
Коментари Харесай

Продават павилион на два века за 7,2 милиона долара СНИМКИ

Двувековната дървена вила „ Рази Трак “, ситуирана в Зивербей в истанбулския квартал Кадъкьой, е оповестена за продажба за 85 милиона турски лири (7,2 милиона долара).

Построен от френски проектант през 1800 година, историческият павилион е четириетажна постройка с 26 стаи, четири дневни и три бани.



„ Собствениците от четвърто потомство на семейство Трак пуснаха павилиона за продажба, защото към този момент не го употребяват “, сподели сътрудникът по недвижими парцели Амбър Ердоган пред осведомителната организация Демирорен на 27 декември.



Точната дата на градежа е незнайна. „ Първият притежател на къщата е Шекип бей, търговец. По-късно е купена от Иляс бей, човек, виновен за облеклата на османския султан “, сподели Ердоган.

„ Бей “ значи „ господин “, а в османската ера, защото не е имало фамилни имена, мъжете са се обръщали с „ бей “ след имената си в символ на почитание.



Според сътрудника третият притежател на павилиона е египетската принцеса Хошияр. „ Тя рисува пирамиди и някои египетски претекстове по таваните на някои стаи, до момента в който е копнеела за страната си “, сподели Ердоган.

След като четвъртият притежател Иляс бей, дядото на Рази Трак, купува павилиона, „ ерата на семейство Трак стартира “.



Рази Трак е предприемач, е ръководител на футболния клуб в Истанбул Фенербахче през сезоните 1961-1962 и 1980-81. Той умря през 1997 година

Снимки: Агенция Демирорен

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР