Двустранното сътрудничество в сферата на сигурността, единния отговор на НАТО

...
Двустранното сътрудничество в сферата на сигурността, единния отговор на НАТО
Коментари Харесай

Сътрудничеството и енергетиката обсъдиха Петков и Донфрид

Двустранното съдействие в областта на сигурността , единния отговор на НАТО против войната на Русия в Украйна, общите енергийни планове, както и ограничения за справяне с корупцията.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.
 Петков и Блинкън разискаха енергетиката и съдействието
Петков и Блинкън разискаха енергетиката и съдействието

България и Съединени американски щати са съдружници и стратегически сътрудници и енергийното съдействие ще способства за повишение

Това разискаха министър председателят Кирил Петков и помощник-държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид по време на срещата си в Министерски съвет.

Припомняме, че Донфрид

Тя организира срещи на високо равнище за да препотвърди мощното двустранно партньорство сред Съединените щати и България.

Има срещи с високопоставени представители на държавното управление ни и с водачи на политически партии, с които ще разиска необятен набор от основни тематики, сред които нашето устойчиво двустранно съдействие в областта на сигурността, единния отговор на НАТО против непровокираната война на Русия в Украйна, уговорката на Съединени американски щати в поддръжка на българската енергийна сигурност, ограниченията за справяне с корупцията и други районни въпроси.

Днешният диалог е продължение на поредицата от срещи на високо равнище сред Съединените щати и България, откакто предходната седмица министър председателят Петков посети Вашингтон.
 Кирил Петков се връща от Съединени американски щати с полутечен газ, по-евтин от съветския
Кирил Петков се връща от Съединени американски щати с полутечен газ, по-евтин от съветския

Петков е разговарял с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис

Там той се срещна с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис, държавния секретар Антъни Блинкен, ръководителя на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси, съветникът по национална сигурност в Белия дом Джейк Съливан и заместник-държавния секретар по политически въпроси в Държавния департамент Виктория Нюланд.

Посещението на помощник-държавния секретар Донфрид ще надгради тези задължения и ще сложи основата за идната среща в границите на двустранния стратегически разговор сред Съединени американски щати и България, която ще се организира по-късно тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР