Двустранната комисия не върши достатъчно и причината идва от страна

...
Двустранната комисия не върши достатъчно и причината идва от страна
Коментари Харесай

Каракачанов: Не можем да подкрепяме Северна Македония по пътя към ЕС, тези хора се подиграват с нас

Двустранната комисия не прави задоволително и повода идва от страна на Северна Македония и историческите въпроси. Не можем абсолютно да поддържаме Северна Македония по пътя ѝ към Европейски Съюз, тези хора се подиграват с нас.

Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в изказване след срещата на тематика „ Преглед на двустранните връзки сред България и Северна Македония в подтекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси и предстоящата покана към Македония за присъединение към Европейски Съюз “.

" Трябва да заложим ясни условия за насрочването на междуправителствената конференция, с цел да има ясни и безапелационни резултати. Надявам се, че това, което ще създадем, ще бъде доста явен сигнал към ръководещите в Скопие ", сподели още той.

" Времето на туптене на топката завърши. Тези хора се подиграват с нас и печелят време, разигравайки ни. Забележете, че последната среща на комисията е планувана за 15 септември – ден преди събранието, на което Европейски Съюз ще вземе решение ", добави вицепремиерът.

" На срещата декларирахме, че най-хубавият вид за България е да няма делене сред Албания и Македония по пътя им към участие в Европейски Съюз ", безапелационен бе Каракачанов.

„ Това са две страни в района, за които България е декларирала ясни политически планове да се движат към участие НАТО и Европейски Съюз “, уточни Красимир Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР