Двумилионна София се затваря, стана ясно на извънреден брифинг в

...
Двумилионна София се затваря, стана ясно на извънреден брифинг в
Коментари Харесай

Извънредна заповед! Двумилионна София ще бъде тотално блокирана от полунощ заради масовото преселение

Двумилионна София се затваря, стана ясно на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, на който псисъстваха шефът на Националния действен щаб ген. Мутафчийски, здравният министър Кирил Ананиев и вътрешният министър Младен Маринов.

" От сряда се следи всеобщо овакантяване на столицата, която е главното огнище с най-вече заболели и инфектирани. Всички тези хора, които напущат София, са разпръснати из цялата страна. Това води до още по-тежка епидемиологична обстановка с неразбираеми последствия.

Най-вероятно те ще станат ясни в близката една седмица и този развой продължава – през вчерашния ден и през днешния ден, най-вероятно на следващия ден и вдругиден.

Щабът наблюдаваше тези процеси с извънредно безпокойствие, случаите отново са близо 40 до този миг. Тези два дни, в които имаме по толкоз доста случаи, не са случай, а наклонност. Това е в безспорен контрастност с безгрижието, следено от нашите съграждани.

Щабът предложи затваряне на София за автомобилния трафик и неспособност за напускането й. Премиерът одобри доводите ни и разпореди за издаване на заповед от здравния министър ", сподели Мутафчийски.

Ананиев добави: " Всичко това ми дава съображение да издам заповед, считано от 00 часа тази нощ до второ разпореждане да се прекрати влизането и излизането от София на всички транспортни средства, като се изключи товарните коли, които би трябвало със съответната документи да потвърдят нуждата от осъществяване на съответния превоз.

На второ място са колите със специфичен режим на деяние и транспортират жители с потребност от лекуване. Имат право да влизат и излизат коли, които транспортират медицински лица, които отиват на работа в съответното лечебно заведение.

Забраната не важи и за спешните коли на електроразпределителните и ВиК сдруженията, както и на тези, заничаващи се с интернет и ТВ разпространяване.

Не важи и за служебните коли, пренасящи служащи към или от работните им места. Шофьорът би трябвало да уточни кое е предприятието и телефона на неговия началник.

Ако служащ пътува с ЛМПС, също би трябвало да уточни в декларацията предприятието, където отива, като се дефинира времеви график от 06 до 08 сутринта за отиване и от 18-20 часа вечер за връщане ".

Разбра се още, че ще има в допълнение заплащане за служителите на реда, които са на първа линия из кварталите и КПП-тата.

Очаквайте детайлности!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР