Двулентовото 3-километрово шосе да се изгребе, да се свържат дюните

...
Двулентовото 3-километрово шосе да се изгребе, да се свържат дюните
Коментари Харесай

Добрата идея на Йосиф Спиридонов и „Български възход“ за Алепу, с която Созопол ще се превърне в световна сензация

Двулентовото 3-километрово шосе да се изгребе, да се свържат дюните и блатото, оферират най-новият политически състезател в морската община

Изгребването на асфалтовия път сред Дюни и Свети Тома, свързването на плажа с блатото Алепу и създаване на екологична пешеходна пътека по 3-километровото трасе. Това е едно от предложенията на кандидат-кмета на „ Български напредък “ за община Созопол.

Идеята е не просто забавна, а е без аналог за цялото ни Черноморие. Тя като че ли е изпреварила времето си.

Логично е българският туризъм да тръгне по този път, само че това ще е най-малко след 10 години.

Ако в този момент Созопол успее да възвърне дюните ще направи нещо нечувано за България и ще влезе в международния мейнстрийм.

Ще има необикновен отзив на това, който ще трансформира Созопол в знак на опазва природата и ще се заприказва за благосъстоянието на дюните и блатото, безапелационни са от „ “.

На Алепу има двулентово шосе, което преди време отвеждаше главния трафик към Приморско и Царево, а през днешния ден е вътрешен път сред Дюни и Свети Тома. Най-вече се употребява от водачите, които къмпингуват в тази околност, спирайки колите и караваните си непосредствено върху дюните.

През годините сме ставали очевидци на закъсали кемпери, бусове и леки коли, а къмпингарите замърсяват плажа, изхвърляйки биологичните си боклуци и отпадъци или на самата плажна линия, или непосредствено в блатото.

„ До 50-те години на предишния век там не е съществувал път. Професор от Австрия, който е бил съученик на моя дядо, е изследвал зоната Алепу. Определил е тези дюни за най-уникалните в Европа. Всяка година идвал със студенти, които вършат своите изследвания и са изумени от естественото многообразие. Алепу е бил сензация в научните среди. Уникалността на тази естествена забележителност обаче е унищожена от пътя, който е прокаран през самите дюни. Професорът не е знаел какво се е случило и когато е пристигнал още веднъж със студентите си в Созопол, виждайки асфалтовия път е получил инфаркт. Не е могъл да превъзмогне, че това благосъстояние е унищожено “, описа.

Категоричен е, че е време Созопол да промени политиката си в тази тенденция и да даде един образец, който ще промени имиджа освен на курорта, а и на цялото Черноморие.
 3-киометровото шосе е построено в средата на предишния век върху дюните, които тогава са били определяни за благосъстояние в научните среди в Европа
Плановете на Йосиф Спиридонов, за чието осъществяване той и съветниците от „ Български напредък “ ще работят от първия ден, е да се изгребе асфалтовото покритие, да се затвори пътя и по-късно да се остави природата доста бързо да възвърне дюните.Според експерти това може да се случи за един сезон.

Накрая да се построи алея по трасета, както и два минипаркинга – от страната на Дюни и от Свети Тома, с цел да може туристите да изследват природата, да се срещнат с богатото биоразнообразие или просто да се разхождат измежду една девствена околност с неповторимо местонахождение.

Йосиф Спиридонов е безапелационен, че осъществяването на тази концепция може да се случи без никакви средства – компанията, която ще изгребе пътя ще получи в подмяна инертния материал.

Чрез фондацията си „ Свети Кирик и Созопол “ той показва за пръв път концепцията за изгребването на пътя преди 4 години, само че по този начин и не среща утвърждение в локалната власт.
 Кандидатите за общински съветници на " Български напредък " дават поръчка да трансформират философията на работа в идващия Общински съвет, да се сложи основата на технократския метод и обединяването по общи цели, а не партийното противопоставяне
Кандидатът за кмет на Созопол, който е посланик и съумял предприемач, че това е една от задачите, които го вкарват в политиката, тъй като Йосиф Спиридонов има сантиментална визия за обичания си град – желае да върне достоверния дух на Созопол.

Той и листата с претенденти за общински съветници на „ Български напредък “ са на път да се трансфорат в приятната изненада на вота в морската община.

Партията предлага не просто предизборна стратегия, а промяна на философията на ръководство – загърбване на партийните и персонални пристрастия, ръководство в името на жителите и разчертаване на ясна и поредна тактика за развиване. ( ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

А в този момент вижте видеото и си представете по какъв начин ще наподобява този маршрут с една красива екопътека, без коли и с възобновени дюни:



 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР