Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен записа шестата

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен записа шестата
Коментари Харесай

Макс Верстапен триумфира и на Силвърстоун, Норис и Хамилтън допълниха подиума

Двукратният международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен записа шестата си поредна и общо осма победа през сезона, откакто победи в Гран при на Англия.

На именитата писта " Силвърстоун " конкуренцията стартира мъчно за водача на Ред Бул, който на старта бе изпреварен от Ландо Норис от Макларън, само че единствено няколко обиколки по-късно си върна първото място и до края на го изпусна.

В същото време Норис продължи да демонстрира доста мощно движение даже откакто загуби първата позиция и твърдо се движеше втори. В заключителните обиколки на надпреварата британецът съумя да удържи и на офанзивите на своя съотечественик Люис Хамилтън и по този начин записа своето първо качване на подиума през този сезон, финиширайки втори.



Седемкратният международен първенец Хамилтън пък остана трети, откакто водачът на Мерцедес се възползва чудесно от излизането на колата на сигурността двайсетина обиколки преди края на конкуренцията, което на процедура му обезпечи гратис минаване през бокса.

Това пък въпреки това попречи на Оскар Пиастри да стигне до своя дебютен подиум във Формула 1 и в последна сметка австралиецът с втория болид на Макларън приключи 4-и, а топ 10 допълниха Джордж Ръсел, Серхио Перес, Фернандо Алонсо, Александър Албон, Шарл Льоклер и Карлос Сайнц.

В класирането Макс Верстапен продължава да усилва задатъка си на върха, като нидерландецът е водач с 255 точки, следван от неговия съотборник в Ред Бул Серхио Перес със 156. Трети и четвърти са надлежно Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън със 137 и 121 пункта.

При конструкторите отпред е Ред Бул с 411 точки, следвани от Мерцедес с 203 и Астън Мартин със 181.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР