Двукратният световен шампион Макс Верстапен вече е на едно ниво

...
Двукратният световен шампион Макс Верстапен вече е на едно ниво
Коментари Харесай

Бърни Екълстоун: Верстапен е на същото ниво като големите шампиони във Формула 1 Шумахер и Хамилтън

Двукратният международен първенец Макс Верстапен към този момент е на едно равнище с рекордните носители на купата Михаел Шумахер и Люис Хамилтън, съобщи някогашният началник на Формула 1 Бърни Екълстоун.

92-годишният Екълстоун сподели пред ДПА преди първия старт за сезона за Гран при на Бахрейн в неделя, че Верстапен е " безусловно " на същото равнище като двамата велики първенци и " не би трябвало да бъде поставян под тях ".

Екълстоун добави, че Верстапен може да стартира своята епоха като Шумахер и Хамилтън, които са спечелили рекордните седем трофеи всеки от тях, тъй като неговият тим " Ред Бул " е най-хубавият сега.

" Случайно получаваш най-хубавият водач с най-хубавия тим в това време ", сподели Екълстоун, който беше началник на Формула 1 за към четири десетилетия до 2017 година.

Британецът също не изключва опцията Хамилтън да надмине Шумахер с осма купа, при изискване че неговият тим " Мерцедес " се усъвършенства след акция под равнището си през 2022 година.

" Разбира се, че той може да вземе осма купа. Няма да е елементарно, само че съм уверен, че ще даде всичко от себе си. Хамилтън в действителност би желал да вземе тази осма купа ", сподели Екълстоун.

Той има вяра също, че Мик Шумахер може да има бъдеще в спорта, макар че в този момент е единствено авариен водач в " Мерцедес " за сезон 2023, който стартира през уикенда в Бахрейн.

Шумахер, наследник на седемкратния международен първенец Михаел Шумахер, беше освободен от " Хаас " след две години в тима.

Сега той е авариен водач на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в " Мерцедес ", а Екълстоун сподели пред ДПА, че това евентуално е най-хубавият му късмет да остане в спорта и да се опита да възобнови кариерата си.

" Ще забележим какво ще се случи. Може би той ще откри своя път. Не мисля, че би трябвало да учи прекалено много. Той просто би трябвало да се увери, че се усеща комфортно и е мечтан в тима, мечтан поради качествата си, а не поради нещо друго. Той беше избутан малко настрани, тъй като хората помнят името и чакат прекалено много от него прекомерно рано ", сподели Екълстоун.

Той добави, че не би дал титулярно място на Шумахер и този сезон, в случай че беше шеф на тима, тъй като " той загуби доста време с неверния тим и неверните хора, които го ръководеха ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР