Двукратният шампион в София и актуален №10 в света Яник

...
Двукратният шампион в София и актуален №10 в света Яник
Коментари Харесай

Шампионът Яник Синер идва за хеттрик на Sofia Open

Двукратният първенец в София и настоящ №10 в света Яник Синер удостовери своето присъединяване на Sofia Open 2022.

Италианската звезда се завръща в България за седмото издание на тенис шампионата от сериите ATP 250 сред 25 септември и 2 октомври в зала " Арена Армеец ".

" Sofia Open заема особено място в сърцето ми. Тук завоювах първата си ATP купа и я опазих през предходната година. Така че през 2022 година ще опитам да направя хеттрик. Към всички почитатели на тениса в България - разчувствуван съм да играя още веднъж пред вас и чакам с неспокойствие да чуя по какъв начин ме подкрепяте. Да се връщам в София постоянно ще бъде особено за мен ", съобщи Яник Синер.

Приказката на италианският суперталант към огромните триумфи на равнище АТP и към върховете на международния тенис започва в София през 2020 година Тогава Синер се трансформира в първият тенисист, роден през 2001 година, завоювал ATP купа. През предходната година се трансформира в най-младият първенец на шампионат от категория АТP 500 след триумфа си във Вашингтон. Завърна се в София и стана първият, защитил купата си на българска земя. През ноември 2021 година стана първият тенисист, роден след 2000 година, влезнал в топ 10 в света. Вече има 5 трофеи - най-младият с такова достижение от Новак Джокович през 2007 година Стабилните изяви на Синер не престават и през 2022 година - стигна четвъртфинали на два шампионата от " Големия шлем ". Първо в Австралия, а по-късно и на Уимбълдън, където изигра героичен петсетов мач с бъдещия първенец Джокович.

Снощи италианецът на 1/8-финалите на тенис шампионата в Умаг, Хърватия.

Участието си на Sofia Open 2022 към този момент удостовери и другият финалист от шампионата в българската столица през предходната година -. Големият шоумен от Франция и настоящ №19 в света разгласи, че се завръща в София, окуражен да стигне една крачка по-напред - до трофея.

Голямата вест за завръщането на първенеца Синер в София съответствува и с формалния старт на за Sofia Open 2022.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР