Двукратният олимпийски шампион на 10 000 м Мо Фара ще

...
Двукратният олимпийски шампион на 10 000 м Мо Фара ще
Коментари Харесай

Мо Фара с последен опит да се класира за Токио 2020

Двукратният олимпийски първенец на 10 000 м Мо Фара ще направи финален опит да се класира за Игрите в Токио на Британския атлетически шампионат в Манчестър на 25 юни.

38-годишният английски бегач към момента не е достигнал квалификационния норматив за дистанцията, откакто се провали по-рано този месец в Бирмингам, където страдаше от проблем в глезена. Той би трябвало да усъвършенства време от 27 мин 28 сек, с цел да има късмет да пази короната си на Олимпийските игри, които започват в Япония идния месец.

Фара приключи с време от 27:50.64 на 5 юни за осмо място в първото си съревнование в дистанцията, откакто се отхвърли от пистата, с цел да се концентрира върху маратона през 2017. Но Фара към момента усещаше, че може да отбрани олимпийската си купа и в този момент се възвърне от казуса в глезена си.

Състезанието в Манчестър, като шампионатът е олимпийска подготовка, ще бъде последният му късмет да стигне до Токио – крайният период е 27 юни. 

Фара завоюва дубъл на 5000 и 10 000 м в Лондон през 2012 и повтори достижението си четири години по-късно в Рио де Жанейро. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР