Двукратният Ф1 шампион Фернандо Алонсо тества шампионската Toyota Hilux от

...
Двукратният Ф1 шампион Фернандо Алонсо тества шампионската Toyota Hilux от
Коментари Харесай

Алонсо: За Дакар се изисква повече сила и много добра ориентация

Двукратният Ф1 първенец Фернандо Алонсо тества шампионската Toyota Hilux от рали Дакар 2019 в сряда и четвъртък. Испанецът показа след първия тестови ден усещанията си от премеждията си с южноафриканските пустини.

" Изпробвах разнообразни серии и разнообразни коли през последните две години и това бе опция да опитам нещо радикално друго от тях. Автомобилът изисква повече използване на мощ, в сравнение с съм привикнал. Трудно е да се разчетат дупките, да се пресметна дълбочината им и с каква скорост би трябвало да се премине през тях. Колата е добра, с положително сцепление, баланс, мощ и спирачки. Всичко се усеща необикновено. Въпреки горещината в автомобила, се усещам удобно ", показа Алонсо след първия си ден в кандидата на Toyota за рали Дакар.
What a day! Thanks Toyota Gazoo to make this test happen. Great to experience different cars and approach to racing in Motorsport. #toyota #motorsport @toyota_sa @toyotamotorsportgmbh pic.twitter.com/n4ERIGoAXW
— Fernando Alonso (@alo_oficial) March 27, 2019
Мениджърът на тима на Toyota Глин Хол показа пред Autosport, че отборът е бил подложен на стрес, с цел да набави всичко нужно за теста на Алонсо с машина за Дакар. " Искахме всичко да е съвършено и да бъде специфичен ден за Алонсо. Не всеки ден повторен Ф1 първенец влиза в колата ти ", разяснява Хол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР