Двудневното посещение на вицепрезидента Илияна Йотова в Казахстан започна със

...
Двудневното посещение на вицепрезидента Илияна Йотова в Казахстан започна със
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан получи меча на хан Кубрат

Двудневното посещаване на вицепрезидента Илияна Йотова в Казахстан стартира със среща с президента на страната Касим-Жомарт Токаев, оповестиха от Президентството. Визитата на Йотова е по покана на българската общественост в страната. Основна тематика на диалозите бяха развиването на българската общественост в Казахстан и проучването на български език.

„ Поздравявам Ви за Вашата задача, дълбокото ни разбиране е, че благосъстоянието на нашата страна е в многообразието от разнообразни националности и етноси”, акцентира казахстанският президент пред Илияна Йотова.

В Казахстан живеят към 140 разнообразни националности и етнически групи, а българската общественост е една от най-старите и с приет статут на национално малцинство. „ Интеграцията на другите нации е един от целите в националната политика, в Концепцията за развиването на гражданското общество до 2025 година В Казахстан, в разнообразни елементи на страната се развиват пет културни центъра на българската общност”, съобщи президентът Токаев и добави, че връзките с прародината би трябвало да бъдат още по-преки и интензивни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР