Двубоят очакван с най-голям интерес от вчерашните срещи в Шампионска

...
Двубоят очакван с най-голям интерес от вчерашните срещи в Шампионска
Коментари Харесай

Невероятен гол изстреля Реал Мадрид към победа в Шампионска лига

Двубоят предстоящ с максимален интерес от вчерашните срещи в Шампионска лига с игра в Неапол. На стадион “Диего Армандо Марадона ” Реал Мадрид победи с 2:3 домакините от Наполи. Това бе трета аудиенция на “краля ” на шампионата край Везувий, като успехите са две, а ремито едно, само че във всеки от предходните случаи Реал е продължавал напред.

 Снимка: БГНЕС

Двата тима започнаха интензивно и бързо си размениха по едно състояние. И до момента в който изстрел на Политано беше избавен от Кепа, то много по-сериозен беше шансът за гостите. В 6-ата Родриго излезе самичък против Алекс Мерет, само че и той не съумя да означи. Джуд Белингам нанесе прекрасен удар от въздуха в 9-ата, само че топката беше избита.

Наполи въпреки всичко стигна до попадение в 19-ата, минута. След центриране от корнер двамата централни бранители на отбора свършиха отлична работа. Натан съумя да засече след неточност на Кепа при излизането, топката срещна гредата и се върна към терена. Там беше Йостигор, който означи – 1:0.

 Снимка: БГНЕС

Реал обаче бързо изравни, като голът пристигна след неточност на Ди Лоренцо. Негов пас в 26-ата беше кръстосан от Белингам, който незабавно изведе Винисиус Жуниор и бразилецът невъзмутимо матира Мерет с удар по диагонала – 1:1.

“Лос галактикос ” използваха момента и не закъсняха с втория си гол. Реализира го Белингам в 34-тата, когато с лекост отигра около няколко футболисти на Наполи и със мощен шут не остави шансове на вратаря на италианците – 2:1 за Реал. Осимен подсети за себе си чак в 38-ата, когато засече центриране отдясно, само че този път Кепа се реваншира за неубедителната си интервенция при гола на Наполи и отрази.

Все отново Наполи стигна до втори гол, който в тази ситуация беше за 2:2. В 51-вата минута се стигна до противоречива обстановка за възможна дузпа в интерес на домакините, откакто удар на Осимен рикошира в тялото на Начо и срещна изпънатата лява ръка на бранителя. Главният рефер Клеман Тюрпен в началото не реагира, само че беше извикан от сътрудниците си от ВАР да изгледа повтаряне. В последна сметка той реши, че това е за углавен удар. Жиелински го трансформира в гол благодарение на гредата, а минутата към този момент беше 54-та.

Тук към този момент италианският отличник доминираше в мача и последваха още две рискове пред Кепа.

 Снимка: БГНЕС

После обаче Реал Мадрид спря стремежа на Наполи и от своя страна заигра по-активно. В 74-тата влезлият като промяна Модрич шутира рисково, Мерет избави, а при добавката Белингам не уцели вратата с глава. Четири минути по-късно обаче Феде Валверде напомни за мощния си шут. Негов топовен удар отвън наказателното поле срещна напречната греда, след което последва рикошет в тялото на Мерет и топката се оказа в мрежата за 3:2 за Реал Мадрид. След това Реал ловко се затвори и не позволи равнене.

И другият мач приключи при резултат 2:3 в интерес на Брага при визитата им в Берлин. В идващия кръг в групата Реал Мадрид ще гостува в Португалия, а Наполи ще пътува за дуела против Унион. Мачовете са на 24 октомври. Класирането в тази група наподобява по следния метод:

1. Реал Мадрид – 6 т. 4:2
2. Наполи – 3 т. 4:4
3. Брага – 3 т. 4:4
4. Унион – 0 т. 2:4

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР