Двубоят на Григор Димитров срещу Александър Зверев от първи кръг

...
Двубоят на Григор Димитров срещу Александър Зверев от първи кръг
Коментари Харесай

Дъжд отложи двубоя Димитров - Зверев на старта в Синсинати

 Efbet2023 Horizontal
Двубоят на Григор Димитров против Александър Зверев от първи кръг на " Мастърс " в Синсинати беше отсрочен поради неприятни метеорологични условия. Двамата трябваше да дадат началото на вечерната сесия в шампионата, само че дъждът, който се изсипа, забави мачовете. Двубоят в началото беше плануван за 2:00 часа българско време на Централния корт.

След това уредниците оповестиха, че мачът ще стартира най-рано в 4:30 българско време, а след това стана ясно, че конфликтът ще се организира довечера, не преди 20:00 часа българско време.

Това ще бъде шести мач сред двамата, като германецът води с 4-1 в досегашните срещи. Димитров завоюва първия си дуел със Зверев в Базел през 2014 година, само че по-късно германецът записа четири следващи триумфа над българския тенисист, в това число и в осминафиналите на Ролан Гарос по-рано тази година. В момента двамата са разграничени единствено от две места в международната класация - Зверев е 17-и, а Димитров е 19-и.

Григор стартира северноамериканското турне с полуфинал във Вашингтон, само че по-късно пропусна шампионата в Торонто поради болки в кръста. От своя страна Саша взе присъединяване в Канада, само че отпадна още във втория кръг след проваляне от Алехандро Давидович Фокина.

Победителят в мача сред Димитров и Зверев ще срещне във втори кръг японеца Йохишито Нишиока, който победи Грегоар Барер от Франция с 6-4, 7-5. Мастърсът в Синсинати, който Григор е печелил през 2017 година, се обрисува извънредно мощен , като в главната скица ще вземат участие всички тенисисти от топ 20 на света, в това число и номер 2 Новак Джокович, за който това ще бъде първи шампионат след загубата от Карлос Алкарас във финала на Уимбълдън.

 

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР