Двубоят между Аржентина и Франция миналата неделя сложи край на

...
Двубоят между Аржентина и Франция миналата неделя сложи край на
Коментари Харесай

Провалът на ВАР в Катар: колко грешки имаше на Мондиала?

Двубоят сред Аржентина и Франция предходната неделя постави завършек на Световното състезание в Катар. Благодарение на 32 тима, които взеха присъединяване в общо 64 мача, се насладихме на един страховит шампионат, който обаче на моменти бе засенчен от ВАР, пишат от спортния уебсайт.

Съдиите не се оправиха по допустимо най-хубавия метод и се стигна до някои неточности. В няколко обстановки реферите не съумяха да убедят феновете в правотата на отсъжданията си.

Задържане против Магуайър (Англия-Иран)

Двубоят сред Англия и Иран бе измежду огромните провали на ВАР и можеше да окаже въздействие върху крайния резултат. През първото полувреме при резултат 0:0 Англия получи корнер, при който Чешми дълго и дълготрайно държеше Хари Магуайър. Захватът е толкоз мощен, че бранителят даже пада, само че дузпа не последва.

Леко задържане, което е дузпа (Англия-Иран)

В края на същия дуел съдията уточни бялата точка за... задържане. То бе много по леко от това против Магуайър, само че докара до дузпа за иранците.

Скандалната неточност на полуавтоматизираната система за засадата (Аржентина-Саудитска Арабия)

При 1:0 за „ Албиселесте “ Лаутаро Мартинес получи извеждащо подаване, след което се отскубна самичък против вратаря и прати топката в мрежата му, само че попадението не бе зачетено поради засада. Новата система не взе поради позицията на Ал-Шахрани, който покриваше Лаутаро и попадението трябваше да бъде зачетено. Това решение повлия на крайния резултат и Саудитска Арабия завоюва с 2:1.

Ритник против Отаменди (Аржентина-Саудитска Арабия)

При закъснение на Аржентина с 1:2 Николас Отаменди навлезе в наказателното поле и при опит да подаде на собствен съотборник бе изритан от съперников футболист, който даже не бе близо да играе с топката. Съдията не даде дузпа на „ гаучосите “.

Настъпване против Вертонген (Белгия-Канада)

При резултат 0:0 Ян Вертонген бе настъпен от Бухаман след подаване от корнер. Съдията не отсъди дузпа, не тъй като нямаше нарушаване, а тъй като бе отсъдена засада. Такава обаче нямаше, защото топката стигна до белгийския бранител от съперников състезател.

Грубо влизане против Жоао Феликс (Португалия-Гана)

В 42-ата минута на дуела при резултат 0:0 в наказателното поле на Гана Жоао Феликс изпревари Сейду и отигра топката. Ганайският бранител го спъна жестоко откъм гърба. Любопитно е, че освен че не последва дузпа за „ мореплавателите “, само че и бе отсъдено нарушаване на нападателя.

Неотсъдена дузпа за нарушаване против Роналдо (Португалия-Гана)

Втора много противоречива обстановка в наказателното поле на „ черните звезди “. При 1:0 за Португалия Кристиано Роналдо бе изритан от Мохамед Салису, който нямаше по какъв начин да играе с топката. Дузпа още веднъж не последва.

Ръката на Хименес (Португалия-Уругвай)

Отново съдийска неточност в мач на Португалия, този път в интерес на „ мореплавателите “. В 90-ата минута при 1:0 за иберийците топката срещна ръката на Хосе Хименес, който бе паднал на земята и нямаше по какъв начин да помръдне ръката си. При такава обстановка дузпа не следва да се отсъжда, само че тъкмо това е решението на съдията.

Без дузпа за Крамарич (Хърватия-Белгия)

В 17-ата минута на срещата несъществуваща засада анулира дузпа за нарушаване против Андрей Крамарич. Двубоят приключи при нулево тъждество, а при вероятно осъществена дузпа „ шахматистите “ можеха да стигнат до победа и първо място в групата за сметка на Мароко.

Кейн е в наказателното поле (Англия-Франция)

Един от най-хубавите мачове на Световното състезание също породи полемики. При 1:0 за Франция Хари Кейн изпревари Дайо Упамекано и навлезе в наказателното поле. Защитникът спъна нападателя и последва директен свободен удар. Нарушението обаче е в наказателното поле. Дузпа в тази обстановка можеше да приближи „ Трите лъва “ до полуфиналите.

Тео Ернандес против Буфал (Франция-Мароко)

Полуфиналите в шампионата не направиха изключение и съдийството не бе по-добро. В 26-ата минута при 1:0 за Франция Тео Ернандес изрита Софиян Буфал в наказателното поле, само че не последва дузпа за Мароко, а нарушаване на нападателя. Необяснимото деяние на съдията може би промени крайния излаз на мача.

Дузпа в борба за бронза (Хърватия-Мароко)

Защитникът на Хърватия Йошко Гвардиол бе изритан откъм гърба от Амрабат, който нямаше планове да стигне до топката. Мароканецът даже бе финален в защитата. Вместо дузпа и червен картон, съдията реши, че играта би трябвало да продължи, а ВАР не алармира за неточност.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР