Двойно са се увеличили глобите за превишаване на скорост от

...
Двойно са се увеличили глобите за превишаване на скорост от
Коментари Харесай

Важно за всички шофьори! Ето промени в закона, за които не се знае

Двойно са се нараснали санкциите за превишаване на скорост от половин година насам, само че водачите всеобщо не са наясно с това. Законът за придвижване по пътищата е най-променяният нормативен акт от 1999 година насам, когато е основан, а през тази година това се случваше все по-често. Над 70 пъти депутатите го редактират поради грешки в него. Това написа в. "Телеграф ".
Това е повода сега а се пишат три нови закона за водачите, които се чака да влязат в действие следващата година. Докато се случи това, водачите би трябвало да знаят, че единствено наказванията за шофиране с повече от 10 километра в час и 20 километра в час над допустимото са относително ниски - 50 - 100 лв.. За над 30 километра в час сглобата скочи през юни от 200 на 400 лв. в града и от 150 на 300 лв. отвън обитаемо място.
Вместо 200 лв. за каране сред 40 и 50 километра над ограничаването отвън обитаемо място и 300 лв. в града, санкциите от половин година са двойни. 700 лв. и по 50 лв. за всеки 5 километра в час от горната страна пък заплащат тези, които карат с над 50 километра в час над ограничаването в града, а тези отвън него 0- 600 лв.. Вместо от 20 до 50 лв., както беше преди няколко месеца, мотористите без каска и водачите без колан пък към този момент заплащат 100 лв. за нарушаването. Същата глоба им се постанова и в случай че някой от пасажерите, които возят, не е обезопасен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР