Двоен повод за гордост даде на всички българи 6-годишната Елизабет

...
Двоен повод за гордост даде на всички българи 6-годишната Елизабет
Коментари Харесай

Страхотен успех за Пловдив и България: Обявиха 6-годишната Е...

Двоен мотив за горделивост даде на всички българи 6-годишната Елизабет Армен Амбарцумян. Малката хубавица с необикновен глас от Пловдив завоюва интернационалния конкурс EUROTALENT 2022 в Неапол. На сцената му тя съумя да пребори участници от Италия, Мексико, Турция, Португалия, Тайланд, Малта, Румъния, Испания и да грабне безапелационно сърцата на публиката.



По време на гостуването си в италианския град Елизабет получи и друго самопризнание. Тя бе провъзгласена за Мини Мис Неапол и се снабди с корона като ослепителната си майка – новата Мисис България Манита Вартан. Мани също завоюва премия в Неапол поради отдадеността към своето надарено малко богатство, с което пътува за участия на всички места по света.



„ За мен като майка е голяма отговорност и чест Елизабет да бъде мое дете. Страхотна страст ми донесе и наградата, с който бях удостоена от президента на EUROTALENT 2022. Благодаря на всички за поддръжката, на вокалните педагози за неуморния труд и грижи “, вълнува се Мани.



Дъщеря й Елизабет бе номинирана за Eurokids/Eurotalent след отличното й показване в интернационалния конкурс Sofia Grand Рrix,който се организира през септември 2022 година с присъединяване на 10 страни и интернационално жури от музикални експерти.



От най-ранна възраст тя разполага с репертоар на три езика. Носител е на редица медали и оценки от национални и интернационалните състезания и надпревари. Част от тях са две първи места от Международния фестивал " Корабът на фантазиите ", златен орден от Международния фестивал „ Карнолски “, сребърен орден от Националния конкурс " Петнадесет лалета ", сребърна статуетка от Националния конкурс “Полските щурчета ” под патронажа на Веселин Маринов, 2 златни медала на интернационалния  конкурс София Гран При, бронзова статуетка от МФИ “Утринна звезда ” - Златни пясъци, и приз статуетка от “Северно зарево ” - Русе.



Завършва  майсторски клас при маестро Етиен Леви по време на Детския фестивал “Карнолски ” за вокално майсторство тази година на Българското Черноморие. В момента е солист във вокално студио „ Синтез “ към ОДК -  Пловдив, и е в класа по пиано на професор Пламен Арабов. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР