Двоен агент на ЦРУ и Ал Кайда заживя в България.

...
Двоен агент на ЦРУ и Ал Кайда заживя в България.
Коментари Харесай

Двоен агент на ЦРУ и “Ал Кайда“ заживя в Кюстендил

Двоен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ и " Ал Кайда " заживя в България. За Мортен Сторм се счита, че като част от терористичната организация, е изиграл значима роля в ликвидирането на Ануар ал Аулаки – коренен ислямист, апетитен за водач на " Ал Кайда " на Арабския полуостров, споделя Нова тв.

Сторм е разгласен за изменник от джихадистите и се търси. Редица авторитетни медии по света го назовават двойния сътрудник на " Ал Кайда " и Централно разузнавателно управление на САЩ. Разказват историята му - по какъв начин от коренен ислямист е сменил посоката и е поел по различен път – против тероризма. Сторм към този момент е пенсиониран сътрудник. И, става известно, за собствен дом е избрал... Кюстендил.

" Дойдох тук през 2019-та, декември. И просто се влюбих в България. Чувствам, че мога да вдишвам, животът е по-прост, хората са прелестни, природата е красива. Уникална природа! ", съобщи той.

Преди да се откри у нас, Мортен споделя, че животът му бил доста друг. През 90-те книга за живота на пророка Мохамед го тласнала към исляма.

" Намерих религията и станах мохамеданин за 10 години. Имах другари на най-високо равнище. Бин Ладен персонално ме предложения няколко месеца преди 11-и септември в Афганистан, с цел да се срещнем. " Ал Кайда " търсеха бял човек, европеец, който да работи за тях в Европа " разкрива Сторм.

Скандинавецът решил да се причисли към джихадистите в Сомалия. В последния миг обаче оттова му се обадили да не отива. Това породило подозрения към всичко, в което има вяра.

" Започнах да върша изследване в интернет против корана …и разбрах какъв брой е рисков. Реших да се боря против ислямския тероризъм. За шест години се борих срещу тероризма на най-високо равнище ", споделя той.

Шест години, в които Сторм докладвал на тайните служби всичко, което знае за " Ал Кайда ". Докато е част от терористичната организация. " Работата ми беше да пътувам до най-опасните места по света - Йемен, Африка. И да се срещам с най-опасните терористи в света. Когато хвърляха бомбите към терористите, никой не знае сътрудник ли съм, не съм ли, и животът ми беше в риск непрекъснато ", изяснява Сторм.

Слага завършек на кариерата си като сътрудник преди 11 години. През 2015-та е разгласен за изменник с видеоклип, на който джихадисти стрелят по негов портрет.

Въпреки това датчанинът живее живота си с усмивка. Отдал се е на пристрастеността си – моторите. Вече има шест в гаража. Подготвя се да отвори и бар в Кюстендил. Казва, че не го е боязън от нищо.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР