Движението за права и свободи ще сезира прокуратурата за 13

...
Движението за права и свободи ще сезира прокуратурата за 13
Коментари Харесай

ДПС сезира прокуратурата за 13 дружества, свързани с Прокопиев

Движението за права и свободи ще сезира прокуратурата за 13 сдружения, свързани с предприемача Иво Прокопиев, посредством които той е печелил от продажбата на ток. Заместник-председателят на парламентарната група на партията Йордан Цонев съобщи, че има подозрения за укриване на облаги и за покупко-продажби, при които е избегнато данъчно облагане:

„ Поради сложността на схемата не може да се откри с огромна акуратност има ли съгласуваност сред избрани сдружения, които са производители, и сдружения, които продават. Най-вероятно става въпрос за отбягване на данъчно облагане при покупко-продажбите сред свързани лица, когато тази съгласуваност е укрита. Втората тематика е укриване на облаги, защото ние виждаме, че в огромна част от сдруженията във финансовите им доклади има сензитивна разлика сред заявена облага и доходи “, означи Цонев.

Като погрешни дефинираха изказванията на Движение за права и свободи от офиса на Иво Прокопиев. От там декларират, че всички производители на зелена сила от Групата прецизно съблюдават законовите и регулаторните условия, механизмът на подкрепяне изключва опция за корист.

Допълва се, че производителите на възобновима сила се управляват от два регулатора - КЕВР и Комисията за финансов контрол.

По мотив изказванието на Движение за права и свободи за данъчни нарушавания се показва, че компаниите от групата на Иво Прокопиев съблюдават прецизно данъчното законодателство и нямат отговорности към страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР