Движението по новия 13,6 км участък Макреш - Бела от

...
Движението по новия 13,6 км участък Макреш - Бела от
Коментари Харесай

Пускат новата отсечка Макреш - Бела от магистралата Видин-Ботевград

Движението по новия 13,6 км сектор Макреш - Бела от пътя Видин - Ботевград ще бъде пуснато през днешния ден, 5 март, а министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков ще направи ревизия на място, оповестяват от пресцентъра на ведомството.

Участъкът е с дължина 13,6 км и стартира от разклона за Макреш и е до Бела. Преминава по ново трасе, отвън обсега на първокласния път I-1. Със завършването на обекта интензивният директен трафик към този момент няма да минава през гр. Димово и с. Бела като по този метод се покачва сигурността на придвижване в района. Обектът е приключен, публикуван е Акт 15 и следва назначението на Държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16 и разрешението за прилагане. Платната са с по две летни за придвижване, спешна лента, като в избрани сектори с по-големи надлъжни наклони е построена лента за постепенно движещи се товарни коли. Новият сектор е с габарит на автомагистрала с две платна за придвижване в посока, със междинна разграничителна линия и банкети.

Такава ще има сред 36-ти и 39-ти км в платното за Видин и сред 39-ти и 44- ти км в посока Ботевград. В сектора са построени 2 пътни възела - п. в. „ Макреш " при 36-ти км, и п. в. „ Бела " - при 46-ти км. Чрез тях ще се реализира връзката с останалите пътища в района. Построени са редица уреди - мост над река Арчар с дължина над 118 м, два виадукта по 205 м и 218 м, пътни и селскостопански подлези и надлези, в това число и ж. п. надлез над ж. п. линията София - Видин, водостоци и т. н. В непосредственост до пътен възел „ Бела " ще бъде построен надзорен център за ръководство на трафика по бъдещата автомагистрала. Новият сектор е построен напълно със средства от републиканския бюджет. Изпълнител е „ Автомагистрали " ЕАД.

През 2020 година Агенция „ Пътна инфраструктура " разпореди по член 14, алинея 1, т. 6 от Закона за публичните поръчки на държавното сдружение спомагателното планиране и осъществяването на строително-монтажните работи на 65,8 км от път I-1 Видин - Ботевград, в сектора сред пътен възел „ Макреш " и обходния път на гр. Монтана.

Трасето е разграничено на 5 сектора и първият приключен е от п. в. „ Макреш " до п. в. „ Бела ".

Стойността на строително-монтажните работи на 13,6 км сектор е близо 341,2 млн. лева с Данък добавена стойност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР