Двете най-големи деца на Силвио Берлускони, Марина и Пиер Силвио,

...
Двете най-големи деца на Силвио Берлускони, Марина и Пиер Силвио,
Коментари Харесай

Отвориха завещанието на Берлускони, ето кой поема империята

Двете най-големи деца на Силвио Берлускони, Марина и Пиер Силвио, взаимно ще поемат мажоритарния надзор над бизнес империята, учредена от татко им. Това заяви през днешния ден източник, представен от Ройтерс, откакто наследството на някогашния министър-председател беше отворено.

Марина и Пиер Силвио Берлускони към този момент управляват елементи от бизнеса и следва да наследят равни дялове, които взаимно се равняват на към 53 % от фамилния холдинг " Фининвест " (Fininvest), уточни източникът, потвърждавайки по-ранна информация на италианската новинарска организация АНСА.
-->
Марина управлява " Фининвест ", до момента в който Пиер Силвио е отпред на телевизионния бизнес " Медия фор Юръп " (MFE-MediaForEurope), който дълго време беше перлата на фамилната корона.

Петте деца на Берлускони споделиха по-рано в изказване, че " нито един акционер няма да упражнява повсеместен самостоятелен косвен надзор върху " Фининвест ".

Барбара, Елеонора и Луиджи Берлускони, трите му деца от втория брак, са по-слабо ангажирани в фамилния бизнес.

Берлускони, който умря на 12 юни тази година на 86-годишна възраст, е взел решението кой да го наследи още през 2006 година, съгласно копие на наследството. Той подписа последната си воля с думите: " Благодаря, толкоз доста ви обичам всички вас, деца, ваш баща ".

Акциите клас " Б " на " Медия фор Юръп ", които се търгуват на фондовата борса в Милано, поевтиняха след оповестението на наследството, губейки към 0,4 % от цената си в утринната търговия.

Котировките преди този момент се покачиха поради спекулации, че фамилията може да продаде своя дял, само че изпълнителния шеф на " Медия фор Юръп ", Пиер Силвио Берлускони сподели тази седмица, че в никакъв случай не е обсъждана продажба, както и че компанията ще се придържа към своите европейски проекти за напредък.

Сто милиона евро за колегата

Берлускони остави по 100 милиона евро (109 милиона долара) на  33-годишната Марта Фашина, която бе негова партньорка по времето на гибелта му, и на по-малкия си брат Паоло.

На Марсело Дел`Утри, дълготраен бизнес сътрудник и непосредствен другар, наказан за връзки с мафията през 2014 година, са завещани 30 млн. евро.

Берлускони не беше законно женен за Марта Фашина, само че все пак на смъртния си одър да я назова своя брачна половинка.

Завещанието беше в незапечатан плик с дата 19 януари 2022 година, която съответствува с един от моментите на приемането му за лекуване в миланската болница " Сан Рафаеле ". По това време четирикратният министър-председател и водач на консервативната партия " Форца Италия " (Forza Italia) несполучливо се кандидатира за президент на Италия.

Берлускони, който основа бизнес империя, учредена на недвижимите парцели и по-късно на малкия екран, умря в Милано, Италия. Той  страдаше от левкемия и получи белодробна зараза.

Съгласно италианското законодателство децата имат право на две трети от благосъстоянието на родителя, разграничени на равни елементи, а наследодателят е свободен да се разпорежда с останалата една трета, както смята за уместно.

Берлускони притежаваше също по този начин италианския футболен клуб " Монца " от " Серия А ".

Сред парцелите му бяха " Вила Сан Марино " в град Аркоре, покрай Милано, където прахът му се съхранява в фамилния пантеон, както и " Вила Чертоза " в Сардиния, Коста Смералда, където е бил хазаин на редица международни водачи, в това число на съветския президент Владимир Путин и на някогашния английски министър председател Тони Блеър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР