Двете части на първия магистрален мост, свързващ Китай и Русия

...
Двете части на първия магистрален мост, свързващ Китай и Русия
Коментари Харесай

Свързаха двете части на магистралния мост между Китай и Русия

Двете елементи на първия магистрален мост, свързващ Китай и Русия през река Хейлундзян (или р. Амур), бяха свързан в петък.

С дължина от 1 284 м и широчина 14,5 м, той се простира от граничния град Хейхъ до съветския Благовещенск. Мостът е основен пункт по дългата 19,9 км автомагистрала, за градежа, на която ще бъдат изхарчени към 2,47 милиарда юана (около 385 милиона щатски долара), като 566 милиона юана са от китайска страна, а 1,9 милиарда юана от съветска, оповестява Китайското национално радио.

За да се подсигурява качеството, в градежа му са употребявани стоманени греди, които устоят до минус 60 градуса по Целзий, както и стоманени болтове с висока резистентност на рискови атмосферни условия. В плана и построяването на моста за сведени до най-малко въздействието върху екосистемата и водите на реката.

Идеята за построяването на моста бе препоръчана за първи път през 1988 година Строителството му стартира през декември 2016 година и се чака да завърши през октомври тази година. Благодарение на него евентуално потокът от хора сред двата града ще доближи 1,4 милиона до 2020г., което е три пъти повече от настоящия, а размерът на пренасяните товари ще се усили 10 пъти, т.е. до 3 милиона тона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР