Двегодишно дете е с опасност за живота, след поглъщане на

...
Двегодишно дете е с опасност за живота, след поглъщане на
Коментари Харесай

Разследват инцидента с детето, изпило метадон, майка му е с него в болницата

Двегодишно дете е с заплаха за живота, след усвояване на метадон, предопределен за майка му, която е с него в болничното заведение. Инцидентът е станал в неделя вечерта в дома им във Варна. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Детето е настанено в болница „ Св. Марина “ във Варна. Майката не е арестувана, тя се намира в лечебното заведение дружно с детето. От там отхвърлят повече информация, само че от прокуратурата обаче оповестиха, че има известно усъвършенстване с положението на малчугана.

„ Метадонът е открит като обезболяващо средство и много години е употребяват като такова средство. С времето се открива, че той има опиоидно деяние, т.е. това е синтетично вещество от групата на опиатите “, изясни Павел Павлов от лечебен център за лекуване на зависимости.

Той разясни, че към днешна дата това вещество се употребява като сурогат на опиатите. Към него обаче също се развива зависимости.

„ Вероятно тази жена е взимала метадон с цел да може да работи, да забременее и да живее обикновено. Вероятно тя е имала няколко дози у дома като запаса “, разясни Павел Павлов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР