Две възрастни жени са във Военноморската болница във Варна с

...
Две възрастни жени са във Военноморската болница във Варна с
Коментари Харесай

Пожар в дома за стари хора "Св. Георги" във Варна отне живота на четирима души

Две възрастни дами са във Военноморската болница във Варна с заплаха за живота след пожара, който породи през днешния ден преди разсъмване в дома за остарели хора " Св. Георги " и лиши живота на четирима души.

Прокуратурата и полицията работят по няколко версии за пораждане на пожара, само че като най-вероятна сочат палеж. Като причинител е обвинен мъж с душевен проблеми.

Сигналът за пожара е постъпил към 3.00 часа тази заран. Според първичната информация огънят е тръгнал от една от стаите на приземния етаж на постройката.

На място са пристигнали пет екипа на Регионалната дирекция за противопожарна сигурност и отбрана на популацията и чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, които са евакуирали 20 души. Те към този момент са върнати назад в дома.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, посочи окръжният прокурор Красимир Конов. Той изясни:

" В момента се прави аутопсия на четирите тела. Днес ще бъдат назначени и пожаротехническите експертизи, както и всички други нужни механически и химически експертизи. Започват и разпитите на очевидци за внасяне на изясненост по случая ".

След инспекция на записите от камерите в стаите в дома е станало ясно, че 53-годишен мъж е най-вероятният причинител на палежа. Той е настанен в психиатрия, сподели старши комисар Атанас Михов - шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи:

" Обитател на дома е. Преместен е от различен дом, който се е намирал в град Девня, и след неговото закриване, е изместен в този дом. Причината е погрешно боравене с открит огън вътре в стаята ".

Във връзка с други два пожара още веднъж в домове за възрастни хора през предходната година и появили се изказвания за упражнявано принуждение и нечовешко отношение по отношение на потребителите на обществените услуги, както и голям брой умряли лица в тези домове, от Районната и Окръжната прокуратура във Варна са правили няколко инспекции в такива места за настаняване, а Апелативната прокуратура разпореди инспекция по реда на Надзора за законността по данни за нарушаване в домовете за възрастни хора във Варна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР