Две трети от българите са разбрали за посещението на главата

...
Две трети от българите са разбрали за посещението на главата
Коментари Харесай

Тренд: 60% от българите оценяват положително посещението на папа Франциск

Две трети от българите са разбрали за визитата на главата на Римокатолическата черква папа Франциск в България, демонстрира социологическо изследване на " Тренд ". Малко над една трета не са разбрали за това посещаване.

60% от българите правят оценка позитивно визитата на Светия отец в България, а малко под една трета не могат да преценяват каква оценка да дадат. Младите хора на възраст 18-29 година в минимален дял са осведомени с визитата на папата и в максимален дял - близо половината от тях - не могат да преценяват каква оценка да дадат.

В същото време, изследването регистрира високи стойности на позитивно отношение (57%) към папата. Едва 8% от българите показват, че имат негативно отношение.

Малко под една трета (31%) от българите показват, че ще наблюдават визитата на папата в България. Видно е от данните, че с увеличението на възрастта се усилва делът на хората, които ще наблюдават това посещаване. Най-незаинтересовани остават най-младите на възраст 18-29 година



В подтекста на визитата на папа Франциск,  " Тренд " ревизира и дали българите одобряват духовните лица като наместници на Бог на земята. 32% от българите показват, че одобряват духовните лица за наместници на Бог на земята. Имайки поради, че 1% от извадката дава отговор на 55 хиляди души, то малко под 1 млн. и 800 хиляди българи одобряват тази позиция за духовните наместници. 41% са на противоположното мнение – не ги одобряват. Видно е от данните, че по-младите българи, за сметка на по-възрастните, в по-малки дялове одобряват духовните лица за наместници на Бог на земята. С увеличението на възрастта нараства делът на хората, които одобряват духовните лица като наместници на Бог. 12% от българите са показали, че не имат вяра в Бог. Младите хора на възраст 18-29 година в максимален дял са атеистично настроени.

Данните са от постоянното изследване на „ Тренд " по поръчка на вестник „ 24 часа ", отдадено на настройките по отношение на идното посещаване на папа Франциск в България. Проучването е осъществено в интервала 5-12 април 2019 година посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице " измежду 1008 души на възраст 18+. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР