Две столични школи - образователна и танцова - попитаха пред

...
Две столични школи - образователна и танцова - попитаха пред
Коментари Харесай

Езиковите и танцовите школи: Само на нас не оставиха никаква врата

Две столични школи - просветителна и танцова - попитаха пред Българска национална телевизия, за какво те се затворени, учебните заведения са отворени, а заведения в София могат да работят със зелен документ.

" Само на нас не оставиха никаква врата, никаква алтернатива ние да работим присъствено, без значение какви ограничения вземаме ", изясни шефът на езиковия център Тихомир Иванов.

" Нашият отрасъл беше може би най-силно обиден по принцип от началото на пандемията ", разяснява Ирина Ботева от танцовата школа.

Заведения, фитнеси, семинари, концерти, музеи в София могат да работят или с понижен потенциал или без никакво ограничаване, в случай че провеждат работата си по този начин, че да влизат единствено имунизирани или тествани за коронавирус хора. И точно това поражда един въпрос в школите.

" Щом има вид те да работят и да съблюдават някакви ограничения, би трябвало да има подобен вид и за нас ", съобщи Светослава Койнова, притежател на учебен център.

В езиковия център не схващат и логиката учебните заведения да работят, а те да бъдат затворени.

" Можете да разгледате какъв брой е огромно това помещение, към 40 квадратни метра, размерите на една общоприета класна стая. Тук се събират най-много 12 деца ", добави Койнова.

В танцовата школа това следващо затваряне значи следващ месец загуби.

" Във времето, в което сме безусловно затворени, ние продължаваме да си плащаме 100 % от разноските и 100 % от налозите ", сподели Ирина Ботева.

И да получават съвсем неосезаема поддръжка от страната.

" Единствените варинати сега за подпомагане са посредством планове на Министерство на културата или на народен фонд " Култура ", което към този момент утвърждава една част от кандидатстващите, а не всички ", добави Ботева.

В изчакване на националните ограничения, те остават затворени. А задачата на ограниченията явно е непостигната. Защото алтернативата на затворените извънкласни действия се оказва не по-безопасна.

" Те си вземат децата да вземем за пример след учебно заведение, возят ги в градския превоз, на работа и по този начин прекаврат време с тях в офиса, или след учебно заведение ги водят при своите възрастни родители, бабите и дядовците ", сподели Тихомир Иванов.

Така тази заповед на столичното РЗИ към този момент провокира и различен феномен. Родители, които са подготвени да нарушат заповедта и да поемат възможните санкции за това.

" Те търсят разновидности по какъв начин ние да работим по този начин, че страната да не вижда, че работим ", добави Иванов.

Някои танцови школи също са склонни да се трансфорат в извършители.

Нито езиковият център, нито танцовата школа, които се свързаха с Българска национална телевизия, не считат да го създадат. Но споделят, че в случай че идната седмица се реши да бъдат дефинитивно затворени без конкуренция, ще ни поканят да снимаме банкрута им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР