Две седмици след въвеждането на зелените сертификати у нас, оборотите

...
Две седмици след въвеждането на зелените сертификати у нас, оборотите
Коментари Харесай

80% спад в оборотите на заведенията във Варна след въвеждането на зелен сертификат

Две седмици след въвеждането на зелените документи у нас, оборотите на заведенията за хранене и заведенията във Варна понижиха с близо 80 %, а 20 на 100 от заведенията банкрутираха. От Сдружението на заведенията в България насочиха рецензии към страната, че не е спазила обещанията си към бизнеса и това е довело до затварянето на стотици обекти единствено за месец.

По обяд масите в заведението за хранене на Михаил Николов са празни. Казва, че през последните седмици клиенти съвсем няма.

" В нашата компания от шест обекта три към този момент са затворени. Аз персонално съм " За " спазването на ограниченията, " За " имунизацията, само че за жалост огромна част от моите сънародници явно не са на това мнение ", съобщи Михаил Николов - притежател на заведения.

Той недоволства, че страната не съблюдава поетите задължения към бизнеса.

" Беше упоменато, че когато стартират тези рестрикции, дружно с тях ще има сътоветните ограничения за помощ. Не единствено към нас, а и към нашите лични състави и към техните фамилии ", разяснява Михаил Николов.

Десетки притежатели на заведения в страната са оповестили банкрут през последните дни, споделят от сектора.

" Колегите избират да не работят - разноските се подвигнаха двойно, тройно - електрическа енергия, доставни цени, осигуровки, заплати ", съобщи Емил Коларов - ръководител на Сдружението на заведенията в България.

От сектора упорстват да бъдат върнати стратегиите за обезщетения на бизнеса с % от оборота.

" Най-после антителата за издаване на документ да бъдат приети. На второ място безплатните антигенни проби, тъй като да дадеш 10 лв. за едно кафе примерно да пиеш, е безумство ", съобщи Марин Сотиров, заместник-председател на Сдружението на заведенията в България.

Много варненци, които нямат не имат зелен документ, са безапелационни, че няма да си създадат бърз антигенен тест, с цел да отидат на заведение.

" Мисля, че би трябвало да бъдат безвъзмездни, с цел да могат умерено хората да вървят по заведенията ", съобщи Марин Сотиров, заместник-председател на Сдружението на заведенията в България.

От сектора обявиха, че до изборите митинги няма да има. Ако по-късно страната не подкрепи бизнеса, ще има дълготрайни протестни дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР