Две седмици след като най-богатият човек в света Илън Мъск

...
Две седмици след като най-богатият човек в света Илън Мъск
Коментари Харесай

Подкаст: Има ли свобода в социалните мрежи

Две седмици откакто най-богатият човек в света Илън Мъск закупи Twitter за свободата на словото да спечелва в обществената мрежа, се повдига въпросът допустимо ли е въобще това и желаят ли го хората.

По пътя към превръщането на Twitter в така наречен супер платформа Мъск уволни мениджърския състав на компанията и половината от общо 7000 чиновници. Сред бързите промени беше и въвеждането на абонамент от 8 $ на месец за притежаването на синя отметка за достоверност на профила. Всичко това сътвори дискусия измежду потребителите за това какво е бъдещето на обществената мрежа и желаят ли да бъдат част от него.

Но отвън настоящите вести, обществените мрежи пораждат въпроси още от самото си основаване - вероятен ли е, да вземем за пример, цивилизован спор измежду милиарди консуматори? Или правила, с които всички да са съгласни?

В тазседмичния подкаст публицистите Сирма Пенкова и Йоан Запрянов приказват повече за потребителския аспект на обществените мрежи, в сравнение с за бизнеса зад тях. В него ще чуете още:
Реклама
Защо триумфът на платформи като Фейсбук, Instagram и Twitter да привлекат милиарди консуматори се трансформира и в техен неуспех? Възможна ли е модерация на наличието? Кой има изгода от поляризирането на аудиторията?

Повече за измененията в Twitter, какво се върти в главата на Илън Мъск и недоволството на потребителите,.
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.
Реклама
Обратна връзка за " Гласът на Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Свързани публикации Провалът на обществените мрежи се крие в триумфа им 11 ноември 2022, 07:01 Предизвикателството на Илън Мъск към управническото мислене 11 ноември 2022, 06:27 Twitter уволни половината си чиновници за един ден 5 ноември 2022, 19:51 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР