Две руски ракети са поразили железопътната гара в източния украински

...
Две руски ракети са поразили железопътната гара в източния украински
Коментари Харесай

Има загинали и ранени при руска ракетна атака срещу гарата в Краматорск, заяви украинската железопътна компания


Две съветски ракети са поразили железопътната гара в източния украински град Краматорск, причинявайки жертви, сподели през днешния ден украинската държавна железопътна компания. Гарата е употребена за изтегляне на цивилни от региони, бомбардирани от съветските сили, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

По информация на Франс прес минимум 20 души са починали. Агенцията цитира собствен публицист на място. Директорът на Украинските железници Олександър Камишин сподели, че са починали минимум 30 души, а 100 са ранени, съобщи ДПА. Според железопътната компания през вчерашния ден в същия регион са били блокирани три влака, пренасящи евакуирани хора, откакто е бил нанесен въздушен удар по линията.

Управителят на Донецка област сподели, като се базира на полицията и избавителните служби, че има догатки за десетки починали или ранени при ракетен удар по жп гара в Краматорск. По думите му на гарата е имало хиляди цивилни, опитващи се да се изтеглят към по-безопасни региони на Украйна, показва Ройтерс.

Представители на украинските управляващи споделят, че съветските войски се прегрупират за ново нахлуване и че Москва възнамерява да завземе колкото може повече територия в Донбас. Местните управляващи в някои региони приканват мирните поданици да изоставен, до момента в който към момента е допустимо и относително безвредно.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР