Две победи от два старта записа най-добрият ни мотоциклетен състезател

...
Две победи от два старта записа най-добрият ни мотоциклетен състезател
Коментари Харесай

Отличен уикенд за Мартин Чой на пистата в Серес

Две победи от два старта записа най-хубавият ни мотоциклетен играч Мартин Чой (ЕКО БМВ Министерски съвет 77 рейсинг тим) на гръцката писта в Серес по време на 3-и и 4-и кръг от BMU European championship.
В клас SuperBike 1000 Чой беше решителен през уикенда и закономерно усили точките си на водач във краткотрайното класиране за шампионата. В първия ден на квалификацията усъвършенства персоналния си връх за най-бърза обиколка на пистата, като времеизмервателната уредба регистрира 1:17.9 минути.

По-късно и в надпреварата Мартин Чой продължи да кара в доста бързо движение, недостижимо за мощната конкуренция. В 16-те обиколки българинът поддържаше съвсем идентична скорост и времена към 1 минута и 18 секунди. Неделният ден също стартира с превъзходен старт и първа позиция от началото до края на надпреварата. Въпреки забавянето от страна на уредниците с половин час поради падналия дъжд, в седмата обиколка Чой направи още един персонален връх на към този момент изсъхналата писта. Хронометърът спря на 1:18.1 минута, което в съревнование не беше постигано от него досега.

„ Невероятен уикенд с изпълнени цели. Дойдох за две победи в Гърция и съм благополучен, че се получиха нещата по най-хубавия метод. Огромна признателност към целия ми екип за работата и на моите спонсори за поддръжката. Нямам никакво време и след броени часове потеглям за Белгия, където през уикенда ме чака надпреварата на пистата „ Спа “. Ще карам на Световния шампионат по ендуранс в 24-и часовата конкуренция, която ще бъде на 17 и 18 юни. Мисля, че съм в доста добра форма и подготвен за идното тежко съревнование от календара на FIM “, показа Мартин Чой.

Българският водач ще бъде единственият ни съотечественик, който ще взе участие на именитата писта „ Спа “ през уикенда в отбора на италианския „ AvioBike racing “. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР