Две от общо деветте деца, които пострадаха по-сериозно при катастрофата

...
Две от общо деветте деца, които пострадаха по-сериозно при катастрофата
Коментари Харесай

Две деца от катастрофиралия автобус на магистрала Тракия са в по-тежко състояние 


Две от общо деветте деца, които пострадаха по-сериозно при злополуката на сръбски рейс на автомагистрала “Тракия ” в неделя вечерта, към момента са в по-тежко положение, само че са нормализирани. Това заяви в понеделник служебният здравен министър Асен Меджидиев.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата прецизираха, че все още се проверяват две съществени версии за повода за злополуката - неточност на водача и техническа нередовност на рейса.

Меджидиев акцентира, че няма заплаха за живота за никой от ранените. Общо двама възрастни и дванайсет деца останаха на лекуване в болничното заведение в Стара Загора през нощта. Двете по-тежко потърпевши деца следва да бъдат оперирани в София.
 Разследващи правят първончалния оглед на местопроизшествието.
Сръбският рейс катастрофира в неделя вечерта в региона на 216-ия километър в посока към София. Той е пътувал от Несебър към Белград. В него са пътували общо 49 пасажери, множеството от които деца, взели участие във фолклорен фестивал в Слънчев бряг.

Общо 17 деца са били превозени в болничното заведение в Стара Загора след злополуката. Най-малкото е на 6 години, а най-голямото - на 17 години, заяви шефът на лечебното заведение Йовчо Йовчов в неделя пред БНР.

По думите му три от прегледаните деца са с по-тежки натъртвания и охлузвания, а един мъж е “с нужда от ампутация на низък крак ”.

На мястото на злополуката дойдоха основният прокурор Иван Гешев и шефът на националното разследване Борислав Сарафов. Именно екип от следователи пое случая и стартира да прави първите дейности по следствието още в неделя вечерта.

Районната прокуратура в Стара Загора образува дело за допускане на злополука с голям брой потърпевши, а водачът на рейса беше арестуван за 24 часа.

Жена, пътувала в рейса, описа пред бТВ, че секунди преди случая татко е изискал да седне в предната част на возилото, което съгласно нея е разсеяло водача, защото се е опитал да спусне една от предните седалки. Тогава кормилото е завил надясно и автобосът е излязъл от платното, влизайки в канафката, описа очевидката.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР