Две от на коронавируса, придизвикващ , предизвикват интереса на учените.

...
Две от на коронавируса, придизвикващ , предизвикват интереса на учените.
Коментари Харесай

Вирусолог: Мутациите на коронавируса не предопределят по-тежка клинична картина

Две от на ковид, придизвикващ, провокират интереса на учените. Едната е по-широко публикувана и евентуално оказва помощ да вируса да се популяризира по-добре, а другата е обвързвана с негов ген, който се самоизтрива и това е следено при предходната зараза от ковид през 2002-2003 година. Това изясни пред БНР проф. Радостина Александрова, лекар по вирусология в Института по пробна морфология и антропология към Българска академия на науките.
Изменчивостта е доста присъща за вирусите, съдържащи РНК. Сегашният ковид е вирусът с максимален геном при РНКовид вирусите и при него има „ редактираща система “, която му оказва помощ да поправи зараждащи промени, които са евентуални разновидности, разясни тя.
„ По този метод и заради това, че ние към момента не му противодействаме посредством нашия или някакво характерно лекарство, той е доста постоянен все още. Смята се, че към два, три пъти, даже съгласно някои създатели е с до 6 пъти по-ниска мутационна интензивност спрямо грипния вирус. “
 При какви условия може да се подарява кръвна плазма? При какви условия може да се подарява кръвна плазма?
Центърът по трансфузионна хематология прикани за повече донори на кръвна плазма, преболедували COVID-19. С нея се лекуват тежко заболели...
Между два вируса, изолирани от двама души в които и да е две точки на планетата, разликата е доста дребна, посочи проф. Александрова в предаването „ Преди всички ". „ На процедура е някъде в към 10 буквички, в случай че приемем, че целият геном се изписва с 30 хиляди буквички. “
Били са разграничени 6-7 разновидността на вируса, добави Радостина Александрова. Една от разновидностите да вземем за пример не се среща в Италия, само че я има във Франция и Германия. Няма данни която е да е от тях да е обвързвана с по-тежка клинична картина. Как ще протече инфекцията, зависи от нашата имунна система и генетика.
Две от разновидностите съставляват интерес за учените. Едната, най-широко публикуваната, поражда при започване на годината. През март се среща в 25% от циркулиращите вируси, през юни доближава три четвърти, а по-късно процентът продължава да се усилва. Тази разновидност евентуално оказва помощ да вируса да се популяризира по-добре, допускат учените.
Вирусите нямат интерес да се променят внезапно и множеството разновидности са неутрални, посочи проф. Александрова.
 Мими Виткова: Не използваме леглата в лечебните заведения рационално Мими Виткова: Не използваме леглата в лечебните заведения рационално
Легловият фонд е изцяло задоволителен, с цел да поеме много по-голямо натоварване с Covid-пациенти. В момента го използваме нерационално. То...
Втората разновидност се открива в ген, присъщ за високопатогенните вируси като SARS и MERS. Част от този ген се изтрива и това се е случило и при предходната зараза от ковид през 2002-2003 година, описа проф. Радостина Александрова. В момента тази разновидност се открива в Тайван и Китай. Предполага се, че на доктрина би била обвързвана с по-лека клинична картина.
„ Все още не знаем изцяло ролята на този ген. Свързан е със способността на вируса да потиска естествения антивирусен имунитет на индивида “, означи вирусологът. Честотата на тази към този момент потвърдена разновидност на този стадий обаче не се трансформира, не се усилва, посочи проф. Александрова.
„ Съдбата на най-първия вид - този, който е най-близо до вируса, който „ прескочи “ от прилепите в индивида, той е напът изцяло да изчезне. Което демонстрира, че това, пред което сега се изправяме, не е напълно същият вирус, който е тръгнал първоначално “, разяснява проф. Александрова.
Учените, които работят по имунизациите, са се насочили към по-консервативните елементи на вируса, означи още Радостина Александрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР