Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ

...
Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ
Коментари Харесай

В столична АГ болница разменили бебетата на две майки

Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница. Случаят е отпреди няколко месеца, само че до установяването му се е стигнало при започване на тази седмица, оповестява „ 24 часа “.

Заради подозрение, че детето, което отглежда, не е нейно, два месеца след раждането жена е поискала изработката на ДНК тест. Той е удостоверил, че пеленачето, с което се е прибрала от болничното заведение, в действителност не е това, което е родила.

Младата майка е алармирала болничното заведение, която почнала вътрешна инспекция. Установено било, че номерът на гривничката, която се слага на детето при раждане, не подхожда на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени едновременно, са разменени и са дадени на неверните родители.

Резултатът от ДНК теста, който е бил подготвен в понеделник, потвърдил с решителност, че детето е непознато.

За случая са известени полицията и прокуратура, защото другата майка, за която се счита, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болничното заведение, с цел да й бъде изработен ДНК тест, и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болничното заведение, си е нейното. Подозренията са, че в болничното заведение бебетата може да са били разменени съзнателно или да е позволена неточност от страна на личния състав.

Очаква се незабавната интервенция на обществените управляващи, които краткотрайно да поемат грижата за двете разменени деца, до момента в който тече дело за установяването на същинските родители на децата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР