Две новородени бебета са били изоставени от майките си в

...
Две новородени бебета са били изоставени от майките си в
Коментари Харесай

Изоставиха две новородени бебета в Пловдив

Две новородени бебета са били изоставени от майките си в Университетската болница в Пловдив. В първия случай дамата е избягала 5 часа след раждането на сина си Илия. Момченцето е шесто дете за майката. Второто изоставено дете се споделя Златка и е недоносено. Теглото му е едвам 1,5 кг. Децата са в положително здравословно положение и са настанени в отделението по неонатология, оповестява Нова тв.

" Момиченцето на следващия ден ще отиде в приемно семейство. Другото дете ще бъде настанено в приемно семейство другата седмица. Златка е родена недоносена в Първомай. Отглежда се при нас до момента в който доближи нужните килограми, с цел да отиде в приемно семейство. В момента е безусловно здрава ", сподели началникът на отделението по неонатология в УМБАЛ " Пловдив " доктор Диана Аргирова.

Д-р Аргирова съобщи, че родителите на момиченцето не са открили контакт с лекарите. Илия е роден на 21 декември в Университетската болница. След като е избягала, майката не е потърсила сина си. Момченцето е 19-ото подред изоставено дете в болничното заведение. Приемно семейство към този момент е декларирало желанието си да се грижи за него.

" Майката на Златка е подписала декларация за цялостно осиновяване. Родителите на момченцето също споделиха, че ще подпишат такава декларация. След като децата са настанени в приемни фамилии следва да бъдат записани в регистъра за осиновяване ", осведоми шефът на Дирекция " Социално подкрепяне " - Пловдив Надя Танева.

В Пловдив 32 деца са изоставени в родилните домове от началото на годината. Заради огромният брой обществените служби набират незабавно приемни фамилии. А докторите, които се грижат за бебета, се нуждаят от памперси и дрешки. Ако желаете да помогнете, може да се свържете с Акушеро-гинекологичното поделение на болничното заведение на следните телефони: 032 905 306, 032 905 405 и 032 905 463.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР