Две нови лекарства на пазара тази година може да се

...
Две нови лекарства на пазара тази година може да се
Коментари Харесай

Регулаторите са призовани да ускорят одобрението на лекарствата за Алцхаймер

Две нови медикаменти на пазара тази година може да се окажат повратна точка за лекуването на заболяването на Алцхаймер и специалистите приканват регулаторите да ускорят утвърждението на новите медикаменти, с цел да разрешат на пациентите в ранните стадии на болестта да се възползват от тях.

Изследователи, работещи върху донанемаб от Eli Lilly, показаха открития тази седмица от историческо изследване върху към 1800 участници, което удостоверява по-ранните отчети през май, че напредъка на заболяването на Алцхаймер в ранен етап може да се забави с до 35%. Лекарството за Алцхаймер на Eisai и Biogen, леканемаб, сподели предходната година, че забавя напредъка на заболяването с към 27% и беше утвърдено за приложимост в Съединени американски щати този месец.

Тези забавяния са обилни, защото биха могли да разрешат на страдащите от заболяването на Алцхаймер да продължат да живеят самостоятелен живот за по-дълго време, като доста здравни специалисти се надяват, че новите медикаменти трансформират заболяването в управляемо положение, сходно на диабета.

Д-р Сюзън Колхаас, изпълнителен шеф по проучванията и партньорствата в Alzheimer’s Research UK, е измежду тези, които упорстват за бързи дейности от страна на регулаторите, с цел да се подсигурява допустимо най-голяма изгода от новите медикаменти, като се има поради сериозната роля, която бързата интервенция играе в това какъв брой добре пациентите реагират на лекуване.

„ Сега имаме две евентуално изменящи живота лекувания за Алцхаймер на хоризонта и би трябвало да забележим бързи регулаторни решения, тъй че хората, които биха могли да се възползват от тези лекувания, да се възползват “, споделя Колхаас пред The Guardian. „ След 20 години без нови медикаменти за Алцхаймер, хората, наранени от това заболяване, заслужават да получат отговори по отношение на новите лекувания допустимо най-бързо “.

Въпреки че леканемаб към този момент е получил утвърждение в Съединени американски щати, регулаторните органи на Обединеното кралство и Австралия към момента не са одобрили нито едно от медикаментите, които работят посредством понижаване на равнищата на протеин в мозъка.

Проучването на донанемаб употребява обособен протеинов маркер на Алцхаймер, прочут като тау, за премерване на напредъка на болестта при участниците и слагането им в групи съгласно това какъв брой е напреднало болестта. За тези с ниски и междинни равнища на тау прогресията на болестта се забавя с 35%, само че когато се прибавят участници с висок тау, този брой спада до 22%, което акцентира значимостта на използването на тези медикаменти допустимо най-скоро.

„ Един от въпросите, които имахме, беше: Ефектът нараства ли с времето? “ Д-р Даниел Сковронски, началник на проучванията на Lilly, споделя в изявление за CNN. „ Това е значимо, тъй като заболяването на Алцхаймер е хронично заболяване, което може да продължи десетилетие или повече “.

Според Сковронски на всеки стадий от изпитването когнитивните изгоди от лекарството са явни спрямо плацебо групата и разликата сред двете групи се усилва с течение на времето.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР