Две много сходни имена станаха много популярни много бързо през

...
Две много сходни имена станаха много популярни много бързо през
Коментари Харесай

Разликите между политиката и порното. Без машини и хартиени бюлетини, да гласуваме за правителство с анкета във Фейсбук

Две доста сходни имена станаха доста известни доста бързо през миналата седмица. Габровски и Габровска. Нищо общо (мисля че) нямат между тях. Габровски – хирург, проекто-премиер. Габровска – порно актриса, тогавашна кандидатка за кмет… А-а-а – имали въпреки всичко нещо общо, с изключение на името – и двамата са неосъществени претенденти за родната политика. 

Името на Габровски беше спрягано (филолозите да престанат да натякват, че имена не се спрягат, а единствено сказуеми, ще си спрягаме каквото си желаеме – в случай че желаеме и цветове ще си спрягаме) за министър председател с първия мандат на ГЕРБ. Парламентът обаче сподели НЕ. Коментарите из пространството за кандидатурата бяха разноцветни – едни споделяха: огромен професионалист; други споделяха, че имал нездрави финансови привички и условия към пациенти. Нямам по какъв начин да знаем сигурно, нали? Трети пък споделяха какво общо има хирург с политиката, само че те бързо изгубиха интерес към тоя диалог и стопираха да споделят каквото и да било. 

Габровска пък стана известна с това, че показа защо си мечтае в професионален проект (имайки поради специалността ѝ, фантазията ѝ беше много интересна).

Та, по този начин – новините за двамата Габровски бяха шлагер през седмицата. Познайте кои се четоха повече – за Габровски или Габровска… Мхм, тъкмо по този начин, вярно подозирате. 

Тънкото възприятие за комизъм (или за действителност, де да знам…) на някои хора ги накара да бъдат (малко злобно) саркастични (добре, де… може и аз да съм бил един от тях, не помня…) и да кажат, че Габровска (с нейната професия) има доста повече опит да е в политиката от Габровски (с неговата професия). Но да оставим в този момент приликите сред двете – порното и политиката; да се съсредоточим върху разликите. 

Ето да вземем за пример (политика vs. porno): 

Едното демонстрира най-низките страни на индивида, занимава се с извращения и третира най-болните мечти на участниците; другото е порно. 

Едното провокира гадност у моралните хора и отблъсква с гнусотията си; другото е порно. 

Едното се прави от дегенерати и заболели хора, жадни за внимание и алчни за пари; другото е порно. 

Едното притегля най-долните хора към себе си; другото е порно. 

Имам и още, само че мисля да спра с това до тук. 



А сега…

Помните ли фразата: „ маските са, с цел да мълчите “? Аз имам перифразиран вид: „ комплицираните фрази са, с цел да мълчите! “

Генка Шикерова написа: „ Този, който е написал в учебника за 5 клас, че „ митът е книжовност на родово-племенната общественост, на митокултурната общественост “ е глупак!!!! Няма дете, което да го разбере, камо ли да го повтори! “



Аз пък имам доктрина (можете умерено да я игнорирате, както и горната – за порното и политиката, има почти същата стойност): задачата на комплицираните фрази и тъпоумните уроци, които като че ли съзнателно целят да не научат децата на нищо е да ги приучат към нещо…

… да ги приучат да наизустяват и повтарят (без разбиране) непознати мисли; като в същото време им набият комплекс за непълноценност, че са тъпи и не могат да мислят независимо. Това реализира всеки един учебник с съзнателно комплицирани и префърцунени фрази (за деца…!!!) и всеки един преподавател, който ги кара да го повтарят, осъзнавайки, че не знаят какво значат думите, които излизат от устата им. 

Хора, които повтарят наизустени непознати думи, позор ги е да се пробват да мислят сами и чакат различен да мисли вместо тях, са чудесна електорална биомаса за некадърни политици (самите те тъпи като гъби), които нямат различен метод да виреят, с изключение на в среда на шарани. 

Немислещите се ръководят посредством страсти, не доводи и обстоятелства. Нищо по-лесно от това. Накарай ги да се подиграват на някого и в никакъв случай няма да гласоподават за него, даже когато им усилва пенсиите, накарай ги да го ненавиждат и те ще желаят да го линчуват, даже когато прави детските градини безвъзмездни. Накарай ги да те мислят за герои (тук платените медии оказват помощ много) и те са твои до гроб (или до момента в който там те помнят…). 

Кажи им, че заплатата в евро ще ги обедни, тъй като 1000 лева заплата ще станат 500 евро заплата, а 2 лева самун ще станат 2 евро самун и ги гледай по какъв начин се потят с калкулатор в ръка и псуват като луди. 

И най-после – нищо, че не вършат разлика сред Шенгенско пространство и Еврозона (или както те ги познават: Шенген и Еврото и мислят, че са едно и също еврогейско нещо) – те ще желаят да вършат референдум за тях/срещу тях. И нищо, че да вземем за пример работят за задграничен вложител, те и референдум за излизане от Европейски Съюз ще желаят (нищо, че Британия им е жив образец за какво не трябва… те се осведомят от „ свои източници “), не се сещат, че без Европейски Съюз ще се нахакат да работят за локален „ предприемач “, който – без еврофондовете – ще е гневен и с понижена в пъти облага и ще им заплаща шепа семки и бонбонки на месец. Ама пà нема да има еврогейски ценности… Ех, че кеф! 

Ето за какво им е значимо на кремълските имитатори в БГ да има книжовност на родово-племенната общественост, на митокултурната общност…

Та по тази причина перифразирах: „ комплицираните фрази са, с цел да мълчите! “, а в този момент ще го преразказвам отново: „ … са, с цел да не мислите! “

Но пък какво ли разбирам аз… аз съм учил по сходно тъпи учебници. 

В тоя ред на мисли, а и като виждам полемиката от едната страна и апатията – от другата, си мисля, че разногласието за хартиени бюлетини за пазаруване на гласове vs. машинен съвременен избор не е заможен. А и ми хрумна по какъв начин може да повишим изборната интензивност: изборите за идващото национално заседание – на анкета у Facebook. 

Какво? Ще ни отива на страната, не мислите ли? 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР