Две млади момчета от Пазарджик загубиха живота си - по

...
Две млади момчета от Пазарджик загубиха живота си - по
Коментари Харесай

Всяка дарена капчица кръв ще ни напомня за Георги и Ангел

Две млади момчета от Пазарджик изгубиха живота си - по друг метод, само че еднообразно драматичен. И 19-годишният Георги Арнаудов, чието жадно за живот тяло ракът изстиска безжалостно, и 21-годишният Ангел Здравков, убит хладнокръвно с нож, бяха лъчезарни, усмихнати, обичани. Нито един от тях не заслужаваше тъжната си орис. Сега в тяхна памет от  " Добро сърце " - Пазарджик, провеждат акция, която евентуално ще избави десетки животи.

Ето какво написа Борислав Павлов от " Добро сърце ":

Споделям с Вас една друга дарителска акция която ние от " Добро сърце " Пазарджик поддържаме, а точно кръводаряването, което в дадени случаи може би е най-важното, тъй като избавя животи. Кампанията е под надпис " Усмихни сърце " и се организира за поредна година в Пазарджик в памет на Георги Арнаудов, който изгубихме, макар всички борби против подлата болест. За голямо наше страдание преди дни по изключително нечовечен метод и без да имаме опция да се борим за него ни беше лишен Ангел Здравков - и двете момчета бяха извънредно лъчезарни, положителни, усмихнати, положителни... каквото и хубаво да кажа за тях, все ще е малко.

В памет на момчетата от 10.10.2023 година, деня, в който Георги Арнаудов трябваше да чества своя рожден ден, до 08.11.2023 година, деня, в който Ангел Здравков трябваше да чества своя имен ден, ще се организира кръводарителската акция.

Целта е да се подари оптимално количество кръв, с цел да не се постанова на близки и родственици на заболели или потърпевши да търсят кръводарители и да заплащат, с цел да спасят животите им.

Двете усмихнати момчета към този момент не са сред нас, само че ние желаеме техните имена да се помнят.

Желаещите да се включат в акцията ще могат да подаряват кръв от 7.30 часа сутринта на 10 октомври, както и в останалите работни дни до 8 ноември. Кръводаряването се прави в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик.
Кръводарителите, които вземат участие в акцията “Усмихни сърце “, ще получат антистрес топки във формата на сърце, както и грамота от " Добро сърце " Пазарджик.

Всеки, който е навършил 18 години и няма здравословни проблеми, може да подари кръв. Нека покажем, че има и младежи, които могат да са положителни и съпричастни.

Човешкият живот и другарството са скъпи, по този начин както и дарената кръв.

Нека всяка дарена капчица кръв да ни припомня за Георги и Ангел, и тяхната добрина и заразни усмивки.

Нека бъдем добротворци! Нека усмихнем повече сърца!

Убедени сме, че нашите ангелчета Георги и Ангел ще ни гледат някъде от небето и също ще се усмихват.

Всеки, който подари кръв, може да се свърже с нас, с цел да получи своята грамота, а също по този начин може да качвате фотоси от самото кръводаряване и фотография с антистрес топката, с цел да достигнем до повече хора.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР