Две малки петна на гърдите, които влудяват мъжете, а за

...
Две малки петна на гърдите, които влудяват мъжете, а за
Коментари Харесай

12 малкоизвестни факта за зърната на женските гърди

Две дребни петна на гърдите, които влудяват мъжете, а за дамите е прелестно да бъдат докосвани, галени, целувани…В тях се крият доста повече „ секрети “, за които може и да не подозирате. Тези трогателни розови кръгчета ги има всеки човек и развиването им стартира даже по-рано от половите органи, написа dnesplus.bg.

Дами, имате ли дребни пъпчици на гърдите ? Напълно обикновено е наличието им. Малките бели точици на ареолите на зърната, които може и да ви наподобяват на пъпки, се назовават жлези Монтгомъри. Засега науката не може изрично да отговори на въпроса, каква е ролята им. Предполага се, че течността в тях е за смазване на ареолата на зърната. Може да са съвсем незабележими, само че може и отчетливо да се виждат. Тези „ пъпчици “ изключително се набиват на очи по време на бременност. При някои дами са бели на цвят. Не бива да се изстисква течността от тях, с цел да не се провокират инфекции. Едно научно проучване доближава до извода, че при дамите, при които тези жлези са повече на брой, по-лесно стартират да кърмят.

Всякакви на цвят и разнообразни по размери . Чистата истина: зърната и ареолата към тях могат да са с най-различни размери и пигментация: може да са тъмни, светли, розови, червеникави, огромни, малки… И всичко това е обикновено. Кожата на ареолите съдържа два пигмента: червен и кафяв. Поради това, точният цвят на ареолата зависи от концентрацията на тези пигменти: от неясно розов до мрачно кафяв. Обикновено това зависи и от цвета на кожата на дамата, въпреки че няма постоянно директна взаимозависимост – при някои светлокожи дами зърната може да са доста по-тъмни от кожата. По време на бременност ареолата нормално потъмнява.

… може да е доста, доста прелестно – съвсем колкото секс. Да, всички са наясно, че зърната на гърдите са ерогенна зона при по-голяма част от дамите. Научно това е доказано и от проучване, извършено през 2011 година, резултатите от които са оповестени в Journal of Sexual Medicine. Изследователите сканират с томограф дами по време на стимулиране на зърната на гърдите и откриват, че в мозъка се задействат същите зони, които са възбудени по време на клиторна и вагинална стимулация.

Оргазмът, провокиран единствено от стимулация на зърната на гърдите, е действителност! Но, за жалост, не за всички жени… В същото проучване е изказана хипотезата, че не са толкоз малко дамите, които може да доближат до оргазъм при стимулиране на гръдните зърна. Да си напомним, че оргазмът при дамите се случва не сред краката, а в мозъка.

По гърдите е обикновено да участва окосмяване . При доста дами на ареолата или към нея се срещат обособени косъмчета. И това също е обикновено – в зоната на ареолите има космени фоликули. Ако не пречат, не е нужно да се подхващат каквито и да е дейности, само че в случай че на дамата не ѝ се нравят, може деликатно да ги подстриже с ножички за маникюр. В никакъв случай не следва да се скубят, тъй като тогава ще поникнат още веднъж по-дебели и по-тъмни на цвят, а не е изключено да израстат под кожата. По-лошото е, че може да се инфектира фоликул. Отстраняването за по-дълго време на такива косъмчета е добре да става посредством лазерна епилация.

Стига да не приказваме за прекалено окосмяване. Когато по зърната окосмяването е прекалено много и продължава да се усилва, това може да демонстрира високи концентрации на андрогени – мъжките полови хормони. Това положение се назовава хирзутизъм – прекалено окосмяване, и може да е проявяване на някои болести, които следва да бъдат диагностицирани от доктор.

Не при всички дами зърната на гърдите стърчат на открито . При към 10-20% те са „ обърнати “ във вътрешността. Това се дължи на обстоятелството, че млечните канали са малко по-къси и не разрешават на зърната да изпъкват. И в случай че зърната на една жена не са щръкнали на открито, това не крие никакви опасности за здравето, въпреки доста рядко да се появяват проблеми (но въобще не е наложително да се случи тъкмо така) при кърмене.

Има едно НО! – в случай че са били изпъкнали, само че внезапно се „ извърнат “. Всъщност би трябвало да се внимава при всяка бърза или неочаквана смяна. Ако се случва и е съпроводено с болежка или сърбеж, добре е да се посети лекар-мамолог, тъй като сходни положения не е изключено да подсказват за рак на гърдата.

Жените, които посещават фитнес зали, знаят, че зърната на гърдите им не са във екстаз от такива занимания. При по-усърдни тренировки може да се стигне до зачервяване на сензитивната кожа и от триенето да се стигне даже до кръвотечения. Затова е добре преди подготовка да се употребява крем или вазелин, с цел да не се предизвика дразненето на зърната.

И от пиърсинга може да се страда . Перфорирането на зърната действително покачва рисковете от инфекции, мастит и след това – грозни белези. Организмът може просто да не понася сходни аксесоари, да не приказваме, че потреблението на нестерилни принадлежности е рисков фактор за заразяване с заболявания като хепатит или СПИН.

Повече си е повече . Да, има хора, които са с по три и даже с по четири зърна – по този начин наречените „ спомагателни “ зърна. Някои ги одобряват за елементарни бенки. През 2012 година е регистриран случай на мъж, който търси лекарска консултация, тъй като има 7 гръдни зърна. Всъщност не е нужно да се притеснявате – без значение дали сте мъж или жена. Подобни аномалии се срещат по-често при мъжете, в сравнение с при дамите: 1 на всеки 18 мъже и единствено 1 на 50 дами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР