Две лица от пловдивския квартал Столипиново се проверяват заради открити

...
Две лица от пловдивския квартал Столипиново се проверяват заради открити
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР предупреди за изборите!

Две лица от пловдивския квартал " Столипиново " се ревизират поради открити бележници с имена. Изяснява се дали тези лица са свързани с лихварска активност, или описите имат отношение към член 167 от Наказателен кодекс - закононарушения срещу политическите права на жителите. Това заяви пред публицисти в Пловдив главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

Както към този момент съобщихме, чиновници от 6 районно управление (на МВР) организират профилирана полицейска интервенция за противозаконна лихварска активност в " Столипиново ". Проверяват се адреси на ул. " Възход " и ул. " Крайна ", за които има информация, че там има лица, свързани с пазаруването на гласове. 

" Акции се организират на всички места. Включително в изборния ден ще има. Мероприятията ще продължат и след изборите. Над 75 образувани досъдебни производства има, работи се по близо 400 оперативни и към 270 очевидни сигнала. За всеки един сигнал се хвърля запас за инспекцията им. Там, където се потвърдят данни за някакъв тип незаконна активност, се образува кореспонденция или досъдебно произвеждане под надзора на прокуратурата. 

Конкретно за " Столипиново " - прави се инспекция на две лица. Има открити бележници с имена. Проверява се дали са лица, свързани с лихварска активност или има отношение по член 167. След довеждане докрай на инспекцията ще се реши по кои текстове от Наказателния кодекс да се извърши " - сподели основен комисар Петър Тодоров.

В квартал " Факултета " също се правят голям брой инспекции, голям брой лица се ревизират. Това, съгласно гл. комисар Тодоров, е рутинна интервенция, която се организира във всяка част на страната. " Имаме доста сигнали, всеки се ревизира за вероятно някаква форма за влияние на вота и изборния развой " - добави служител на реда №1.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР