Две кризи – здравната и мигрантската ще доминират обществения дневен

...
Две кризи – здравната и мигрантската ще доминират обществения дневен
Коментари Харесай

Радев: Чакаме две кризи - здравна и мигрантска

Две рецесии – здравната и мигрантската ще преобладават публичния дневен ред през есента. Това съобщи президентът Румен Радев след съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Служебното държавно управление съумя да обезпечи нужните финансови и средства в хазната, само че с цел да може тези пари да доближат до всички, би трябвало Народно събрание да актуализира бюджета, акцентира Радев. Въпреки не постигнахме консенсус, регистрира той и добави, че партиите смятат, че дебатът може да се води само в Народно събрание.
 Защо Слави поддържа Радев? Защо Слави поддържа Радев?
Няма изненада в това, че изборите ще се потретят. Партиите на митинга, полупротеста, квазипротеста и така нататък имат заедно полза, доколкот...

„ Това е въпрос, касаещ директно националната сигурност и изисква оптималната готовност и консолидация вътре в Народно събрание,което не е налице, изключително при високия риск този парламент да не може да актуализира бюджетът заради дефицит на време “, безапелационен бе Румен Радев.

Ако този парламент си тръгне без актуализация на бюджета, няма да има средства за медикаменти, консумативи, спомагателни хонорари на личния състав, да бъде продължена мярката 60/40 за опазване на трудовата претовареност на заети лица, няма да се изплаща месечна целева помощ за деца, няма да има средства за увеличаване на границите, регистрира президентът.

В тази конюнктура служебният кабинет, няма да може да употребява средствата и българите ще изнесат рецесията, предизвести Румен Радев.

Във връзка с разпространяването фрагменти с полицейското принуждение от миналогодишните митинги, Радев уточни, че в последните дни хората били шокирани от записите на полицейско принуждение от миналогодишното лято. Това е акт, който заслужава внимание на цялото общество и Радев приветства решението на ръководителя на Народното събрание да свика изключително съвещание и инспекции за следствието на случаите. Трябва да се извърши деликатна преценка, да се откри цялата верига на отговорност от причинителите, от насилниците до админите и политиците, разпоредили или позволили насилието или такива, които са го прикрили, настоя Радев.
 Президентът привиква съвещание на КСНС Президентът привиква съвещание на КСНС
Президентът Румен Радев привиква съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност. По време на КСНС ще бъдат разисквани нужен...

Трябва да се извърши инспекция дали са били ангажирани частни охранителни структури. Необяснимо е по този проблем, сподели Радев. България би трябвало да отстои своята известност като европейска народна власт, в която жителите могат да разчитат на върховенството на закона. Отговорността за насилието би трябвало да се осъществя в сходство в закона, настоя Румен Радев в умозаключение.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР