Две компании искат да инвестират в зоната на бившето летище

...
Две компании искат да инвестират в зоната на бившето летище
Коментари Харесай

Вечерни новини: Преходът и инвестициите в Стара Загора; EVN в неведение за цената на тока

Две компании желаят да влагат в зоната на бившето летище в Стара Загора
Плановете за преобразяване на бившето летище край Стара Загора в икономическа зона стартират преди повече от осем години. Теренът е благосъстоятелност на Държавната консолидационна компания (ДКК) и през последните години беше заложен като поръчителство по заем към Българска банка за развиване (ББР). След погасяването му при започване на тази година той е освободен и точно тази стъпка дава опция на територията на летището да стартират нови действия.
EVN е в тотално незнание за цената на тока поради либерализацията
Само три месеца остават до частичната либерализация на пазара на ток за битовите консуматори. От 1 електроснабдителните сдружения ще стартират да купуват тока за клиентите си от борсата, само че крайните консуматори ще продължат да са предпазени на контролирания пазар. А разликата сред (вероятно) по-високите пазарни цени и по-ниските контролирани ще се покрива от Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “.
„ Булгаргаз “ чака природният газ да нарастне с 2% през март
На намерено съвещание Комисията за енергийно и водно контролиране разиска отчет по импортираното на 11.03.2024 година заявление на " Булгаргаз " ЕАД за одобряване на цена за месец април 2024 година, по която публичният снабдител да продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. В сходство с условията за гласност и бистрота на институциите отчетът на работната група беше оповестен авансово на интернет страницата на Комисията. В съвещанието участваха представители на " Булгаргаз “.
София пуска система за ранно предупреждаване за огромни градежи
Механизъм за ранно известяван на капиталовите намерения в София ще проработи от 15 април. За задачата в портала „ Архитектура и градоустройство “ към Столична община ще бъде основана специфична секция, в която ще бъде оповестена пътна карта на плановете, както и техен 2D модел. На по-късен стадий се чака и въвеждането на задължителна 3D визуализация.
Комисия за защита на конкуренцията ревизира „ Тир Паркинг Русе “ за корист с господстващо състояние
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще ревизира оператора „ Тир Паркинг Русе “ за възможна корист с господстващо състояние и нарушавания, свързани с Договора за действие на Европейския съюз (ДФЕС). Производството е формирано на 26 март, като Антимонополният орган се е самосезирал, само че и е получил редица сигнали за нарушавания.
Има Такъв Народ върнаха мандата незабавно – дефинитивно отиваме на избори
„ ИТН “ върна незабавно несбъднат проучвателния мандат, който президентът им връчи няколко минути преди този момент. От партията на Слави Трифонов обявиха, че няма по какъв начин да образуват болшинство в сегашния парламент с партии, които към този момент са се потвърдили като " нездравословни ".
Преходът в Стара Загора не е обективен, само че пред района има благоприятни условия
При обичайно огромен интерес мина следващото събитие, част от плана „ Преход на опциите “, финансиран с европейски средства. На кръглата маса „ Реализиране на опциите – Стара Загора “, проведена от " Бранд Медия България " и АРИР – Стара Загора, участваха над 40 индивида – представители на работодателските и синдикалните организации, неправителствения бранш и дребния и междинен бизнес.
Forbes подреди българо-американската LucidLink измежду най-хубавите работодатели в Съединени американски щати
Българо-американската софтуерна компания LucidLink влезе в класацията на Forbes „ Най-добрите стартъп работодатели в Америка “ за 2024 година. Тазгодишният лист е петата сходна ранглиста на медията, която тя изготвя взаимно със Statista. От 20 000 компании 3000 се класираха за изчерпателен разбор, а 500 попаднаха във финалната листа, която се изготвя от бизнес медията взаимно със Statista.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР