Две комисии в Европейския парламент ще изслушат днес кандидата за

...
Две комисии в Европейския парламент ще изслушат днес кандидата за
Коментари Харесай

Изслушват българския кандидат за еврокомисар Илиана Иванова

Две комисии в Европейския парламент ще изслушат през днешния ден претендента за еврокомисар на България Илиана Иванова. Те ще оценят нейните пълномощия да стане комисар на мястото на Мария Габриел, която подаде оставка на 15 май, с цел да заеме поста на вицепремиер и министър на външните работи, предава Българска национална телевизия. 

Очаква се Илиана Иванова да поеме ресорите нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша. Тя ще бъде изслушана от комисиите по индустрия, проучвания и енергетика, и по просвета и обучение. Изслушването ще продължи три часа, като Иванова ще би трябвало да отговори на 25 въпроса.

Веднага по-късно ще се организира съвещание при закрити врата, на което ръководителите и представителите на политическите групи на двете комисии ще оценят дали тя е подобаваща за поста. Окончателните резултати ще бъдат оповестени на следващия ден. Ако бъде утвърдена, кандидатурата на Иванова ще би трябвало да бъде гласувана и от целия Екологичен потенциал, което ще стане по време на сесията в Страсбург, идната седмица. Преди да стане претендент за еврокомисар за България Илиана Иванова беше българският представител в Европейската счете палата, а преди този момент е била и евродепутат от ГЕРБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР