Две години след продажбата на най-скъпия имот в света се

...
Две години след продажбата на най-скъпия имот в света се
Коментари Харесай

Ето кой е собственикът на най-скъпия имот в света

Две години след продажбата на най-скъпия парцел в света се разбра кой е неговият притежател. Това е престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман. Той закупи дворецът „ Луи XIV”, който се намира наоколо до Париж, против галактическата цена от 275 млн. EUR. Сумата получи френската компания за първокласни недвижими парцели „ Даниел Фео”, която е част от аукционната къща Christie's.



Имотът не е многовековен замък, макар че името му навежда точно на тази мисъл. Той е издигнат през 2011 година в Лувесиан, който се намира на запад от френската столица. Имотът е кръстен на крал Луи XIV, прочут в историята като Краля Слънце. Той съставлява неповторимо копие на Версайския замък като съчетава архитектурата на XVII в. и най-новите технологии. Така да вземем за пример, фонтаните в парковата среда, се управляват благодарение на iPhone.



Дворецът се разгръща на повърхност от 5000 кв.м. и по информация на вестник New York Times новият притежател е МБС. Зад този акроним се крие името на принц Мохамед бин Салман. Френските компании, които ръководят парцела, са под шапката на компанията Prestige State, чието седалище е в Люксембург. Последната е под контрола на Eight Investment, която е благосъстоятелност на кралското семейство. Един от шефовете на компанията е Тамер Насиеф. Той е „ началник на персоналните каузи на престолонаследника на Саудитска Арабия”.



На името на Eight Investment е осъществена покупка и на суперлуксозна яхта на стойност 500 млн. USD и на картината на Леонардо да Винчи „ Спасителят на света”, продадена неотдавна на търг за 450 млн. USD.





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР