Две гнусни посегателства точно преди Коледа фокусираха вниманието на медиите

...
Две гнусни посегателства точно преди Коледа фокусираха вниманието на медиите
Коментари Харесай

Брутално: Изнасилвачът от Кючука с още две жертви в Стрелча! Полицай скъсал жалбата на едната

Две гнусни похищения тъкмо преди Коледа концентрираха вниманието на медиите и обществото в Пловдив. Две млади пловдивчанки бяха нападнати и изнасилени в Кючук Париж в границите на две седмици. Първото нахлуване бе признато относително умерено от полицията, само че след второто всички бяха вдигнати на крайник. И след по-малко от 48 часа серийният изнасилвач бе хванат. ДНК - пробите, взети от двете местопрестъпления съответстваха изцяло, а след инспекция в базата данни на Института по криминалистика се оказа, че полицията разполага с ДНК - профила на причинителя - 32- годишният Владимир Петков.

Причината Петков да бъде прочут на органите на реда бе обстоятелството, че той към този момент е наказан за същото закононарушение.

През 2012 година в Стрелча мъжът е нападнал младо момиче и се е гаврил с нея. За страдание, както множеството ужасни закононарушения и това има дълга предистория, обвързвана с патология, комбинирана с безучастие на чиновници от институциите, чиято съществена цел е отбрана на правата на жителите и предварителна защита. Защото момичето от Стрелча и двете пловдивчанки надалеч не са единствените жертви на Петков.
Адвокатът на потърпевшото момиче Димитър Пенев описа, че делото е траяло близо 3 години, а до присъда се е стигнало извънредно мъчно.


- Адвокат Пенев, познахте ли Владимир Петков на публикувания фоторобот?
- По-скоро не, защото когато вървеше делото против него той бе много по-слаб. Сетих се, несъмнено за случая, само че мислех, че Владимир още е в пандиза. След като публикувахте и фотографията му обаче, разбрах, че за жалост има две нови жертви на този човек.

- Защитавали сте първата му жертва. 3 години не е ли прекомерно дълъг интервал за следствие и присъда на едно закононарушение против личността, чийто причинител е прочут през цялото време?
- Всъщност моята клиентка не беше първата му жертва. В Стрелча има още две девойки, които са потърпевши. Това стана ясно по време на делото и бе обявено от очевидци в правосъдна зала. За страдание, когато първото момиче се е оплакало в полицията, служителят на реда й е споделил да не се занимава с нелепости и е скъсал жалбата пред очите й. Второто момиче се е изплашило и въобще не се е оплакало. Момичето, което ме потърси, също се е страхувала и срамувала да търси правдивост, само че нейна другарка я е предиздвикала да се обърне към полицията. Процесът бе доста дълъг и извънредно преднамерено провеждан. Още при самото следствие на случая са осъществени груби нарушавания. Дознателят не беше изпратил тестът с ДНК материала в Института по криминалистика, изпрати го с голямо забавяне, когато тестът към този момент бе негодна. Следващата дознателка обаче бе много по-съвестна и изпрати за разбор един флакон от материалните доказателства, върху който бе открит ДНК материал. Благодарение на това бяха разкрити и новите две изнасилвания, тъй като по този начин профилът на нарушителя е непокътнат в базата - данни. Владимир бе наказан на 4 години от Окръжен съд - Пазарджик, а след това пловдивският Апелативен съд понижи присъдата му с една година.

- Какво се случило тогава, момичето познавало ли е Владимир?
- Да, познавали са се от деца. Живеели са през една къща. Той е живеел със брачната половинка и детето си в Стрелча, а момичето учело в Пловдив. През уикенда се била прибрала и отишла на дискотека с приятелки. В дискотеката бил и Владимир. След среднощ тръгнала да се прибира и попитала Владимир дали няма да си върви, с цел да се прибират дружно, защото къщите им са много надалеч от центъра. Той й споделил, че ще я изпрати, а едната от приятелките й я предизвестила да не потегля с него, тъй като цяла Стрелча приказва, за двете изнасилени девойки. Тя обаче им споделила, че се познават от възпитаници и не мисли, че той може да й посегне. За страдание обаче тъкмо това се е случило.

- Както похищението, по този начин и процесът по-късно са извънредно травматични за жертвите. Как вашата клиентка мина през всичко?
- Делото бе същински призрачен сън, а следствията за нея бяха доста тежки. По време на разпитите, а и в съда бе подложена на същинска подигравка от от страна на Владимир. Той безусловно се подиграваше с нея и със свидетелките. Опита се да ги изкара полово незадоволени дами, които си търсят жертви, с цел да ги изнудват. Лъжеше на пакост, разхождаше се от самото начало като шеф. Съпругата му също го защитаваше. Тя даже предложи пари на моята клиентка, с цел да се откаже от обвинявания. Жена му, за жалост, бе наясно с проблемите му. По време на един от процесите съдията съобщи в прав текст: " Плащай й парите и да завършваме! ". Разпитите продължаваха по 7-8 часа. Момичето разви психозаболяване, а по-късно. Продължава да приема медкаменти. И съм сигурен, че в случай че още при първия случай в полицията са реагирали съответно, може би идващите набези нямаше да се случат.

- Казахте, че брачната половинка на Владимир е наясно с проблемите му. За какви проблеми става дума?
- Владимир има полов проблем. Преждевременна еякулация. Това е извънредно травматично за мъжете и явно отключва експанзия в него.

- Знаете ли за други негови прояви на експанзия?
- Тези също не са малко. Докато лежеше в пандиза, разбрах, че се е заканвал обществено да ме ликвидира. Очевидно присъдата, която получи, не е изиграла предстоящата възпитателна роля. Но имайки поради практиката на Пловдивският Окръжен съд в този тип закононарушения, и изключително когато приказваме за рисков рецидив, считам, че в този момент му следва много по-дълъг престой зад решетките.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: trafficnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР