Две европейски сателитни компании се сливат в сделка за 3.4

...
Две европейски сателитни компании се сливат в сделка за 3.4
Коментари Харесай

Две европейски сателитни компании се сливат, за да конкурират сателитния интернет на Мъск

Две европейски сателитни компании се сливат в договорка за 3.4 милиарда $, с цел да конкурират SpaceX на Мъск

Английският сателитен оператор OneWeb планува да сплоти силите си с френската сателитна компания Eutelsat в договорка, която ще помогне на двете компании да се конкурират със SpaceX на Илон Мъск за доставка на широколентов интернет през спътници. Сделката се прави оценка от OneWeb е за 3.4 милиарда $.

Сливането ще накара Eutelsat да издаде 230 милиона нови акции и да ги обмени за всички останали акции на OneWeb, съгласно публикувано по-рано прессъобщение. Акционерите в OneWeb и Eutelsat ще имат 50% от общата компания.

D’Hinnin, ръководител на Eutelsat, сподели, че договорката ще помогне на фирмите „ да се възползват от забележителната опция за напредък в свързаността “.

OneWeb желае да изпрати 648 спътници в ниската околоземна орбита, които биха помогнали за лъчение на широколентов достъп до селските региони, които по принцип са с стеснен достъп до интернет. Компанията сега има 428 спътника в орбитата, които следва да се обединят с 36-те спътника на Eutelsat, които се употребяват по-често за телевизия и други връзки.

OneWeb, от дълго време рекламиран като съперник на големия сателитен интернет план Starlink на SpaceX и личния план Kuiper на Amazon, се сблъска с компликации при превръщането на високите си упоритости в жизнерадостен стопански модел.

Фирмата се отърва от фалит през 2020 благодарение на държавното управление на Англия. Правителството даде 500 милиона $ като част от избавителен пакет за компанията.

Starlink на Илон Мъск е водеща на пазара с повече от 2000 дребни спътника, изстреляни в ниска орбита на към 210 километра над Земята
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР