Две деца са загинали, а други шест са били ранени,

...
Две деца са загинали, а други шест са били ранени,
Коментари Харесай

Шофьор на автобус уби две деца, а други шест рани

Две деца са починали, а други шест са били ранени , след като автобус се е врязал в детска градина в Квебек, оповестяват от канадската полиция.

51-годишният водач на рейса, който е бил чиновник на локалната система за публичен превоз, е задържан и упрекнат в ликвидиране и неразумно шофиране.

От полицията оповестиха за Би Би Си, че за първи път са получили сигнал за злополуката към 08:30 ч. локално време в сряда.

Точните условия на случая, който е станал в предградието на Монреал Лавал, не са ясни .

" Смятаме, че е съзнателно, само че не знаем претекста ", съобщи Пиер Броше, шеф на полицията в Лавал.

Един от очевидците, Хамди Бен Шаабан, описа, че водачът е излязъл от рейса след злополуката, съблякъл се е и е почнал да се държи безредно .

Някои деца са попаднали под колелата на транспортното средство, сподели той. " Това беше призрачен сън. Ужасно е. Той не спираше да крещи. Не споделяше думи. "

Детската градина се намира на тиха задънена улица в Лавал и полицията отдели региона в сряда следобяд.

Наблизо е основан спешен център в помощ на родителите и фамилиите, оповестиха от полицията.

Премиерът на Квебек Франсоа Лего съобщи пред локалните медии: " Всичките ми мисли са с децата, с родителите и със чиновниците ".

Премиерът Джъстин Трюдо, който е от Монреал, съобщи, че мислите му са " със фамилиите в Лавал, които изживяват необикновено сложни моменти. Надяваме се, че всички ще бъдат добре ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР