Две аварийни ситуации са станали в Пристанище Варна в резултат

...
Две аварийни ситуации са станали в Пристанище Варна в резултат
Коментари Харесай

Във Варна готови за лошото време през уикенда

Две спешни обстановки са станали в Пристанище Варна в следствие от циклона " Фредерик ", който връхлетя страната през миналия уикенд, заяви Българска национална телевизия.

Тогава Фериботите " Героите на Севастопол " и " Героите на Одеса " са се откъснали от въжетата от мощния вятър. Те се намират в пристанище " Варна Изток ".

По думите на к.д.п. Денчо Добрев, изпълнителен шеф на Български морски квалификационен център в Морската столица, корабът " Героите на Севастопол " е бил вързан с много здрави въжета , само че те не са могли да се оправят с бурните пориви. На места вятърът е достигал доближиха до над 120 км/ч, посочи той. Това е довело до късане на въжето на кърмата на кораба и той стартира да се движи по кея. В резултат се отваря задницата на кораба.

" Извикахме влекач и той оказа подпомагане. На третата до петата минута влекачът беше застанал на борда на ферибота и го притискаше, с помощта на това не са се скъсали други въжета ", сподели още той.

Тогава са се намесили екипи на " Български морски квалификационен център " ЕАД, " Параходство български морски флот " АД и " Пристанище Варна " ЕАД, бързата реакция на които, е предотвратила възможни произшествия.

Капитанът акцентира, че екипите са подготвени за неприятното време, което се чака този уикенд и в случай че би трябвало ще обезопасят плавателните съдове с още въжета.

Припомняме, че на 17-ти и 18-ти ноември поради неприятната метеорологична конюнктура и мощният вятър, провокирани от циклона " Фредерик ", беше оповестено бедствено състояние в област Варна.  Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот . Ураганният вятър и мощният дъжд, тук-там и сняг, затрудняваха мощно дейностите на спешните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването имаше във всички пет региона на общината.
 Бедствено състояние в община Варна
Бедствено състояние в община Варна

Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР