Двайсетина фамилии имат съществено влияние върху политическия живот у нас

...
Двайсетина фамилии имат съществено влияние върху политическия живот у нас
Коментари Харесай

Хампарцумян: 20 фамилии влияят на политическия живот у нас повече, отколкото си мислите

Двайсетина семейства имат значително въздействие върху политическия живот у нас - повече, в сравнение с си мислите. Те са в най-изгодна позиция, тъй като не носят политическа отговорност, обаче въздействат. Целта им е достъп до обществените пари. Тези семейства наложително са в непрекъсната безцветна коалиция с властта.

Тази теза изложи в утринния блок на Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян, който бе в студиото да разяснява настоящата политическа конюнктура.

" Сега мачът - малко селски мач - ще бъде на президентските хора, които разпределят парите посредством служебни държавни управления, против всички останали. Плюс едни хора, които не ги виждаме, те седят доста ниско сега, само че това са 20-ина семейства, които държат основни активи в България. Олигарси - както желаете ги наречете. Те имат значително въздействие върху политическия живот и те са в най-изгодната позиция, тъй като не носят политическа отговорност, обаче въздействат ”, сподели той.

Тези семейства взе участие в политическия живот повече, в сравнение с вие си мислите - отговори той на въпрос вземат участие ли олигарсите в политическия развой в този момент.

По думите му тяхната цел е безотговорен достъп до обществените пари. Това би се случило при съвсем всеки политически сюжет, в случай че няма опълчване на управляващите и същинска конкуренция в стопанската система. " Те (тези семейства, б.р.) първо се избиваха при започване на 90-те години. Сега по-скоро с емиграция си вземат решение проблемите между тях. Тези семейства наложително са в непрекъсната безцветна коалиция с властта. Защото тя е е по стопански ползи. Не е за дами, а за пари ", пошегува се банкерът.

Той даде образец с решението на служебното държавно управление да забрани вноса на зърно и храни от Украйна:

" Вие си представете: 3% импорт на зърно от Украйна сътвори задоволително съображение на изпълнителната власт да забрани вноса на зърно и храни от Украйна. При все, че това е една от най-субсидираните елементи от стопанската система, а България създава няколко пъти повече зърно, в сравнение с използва. Те просто взеха решение да спекулират - глупава концепция. И вместо да си продадат реколтата, чакаха да цъфнат марулите. Ами цъфнаха марулите - и в този момент (зърнопроизводителите, б.р.) отиват с паничката за нашите пари отново. Директното (директната помощ, б.р.) ще бъде да се изкупят тия количества, а индиректното - посредством поддържането на високите цени в комерсиалната мрежа поради това, че се предотвратява вноса на евтини (суровини). Така че всички тези приказки на червени, профсъюза и така нататък по какъв начин се борят за евтина храна става безсмислени с дейностите, които са направени под въздействието на избрани стопански групи. "

Според него този ред слага България в състояние на една от най-бедните страни в Европейски Съюз:

" Те (олигарсите, б.р.) са добре проведени, свършват хубава работа в положителни години, само че въпросът е дали тази класификация не ни държи на последно място в Европейския съюз. "

За договарянията за кабинет Хампарцумян разяснява, че " сега всички желаят да се изкъпят, без да се мокрят " Според него " би трябвало да се излезе от схемата мач " Левски " -ЦСКА и се фокусираме върху цели - Шенген, еврозона, Плана за възобновяване, бюджет. Тогава може да се откри формула " ние ще бъдем дружно, до момента в който осъществим тези цели ", уточни той. "

Свършвайки тази работа, с изключение на националните цели - които са транспарантни и явни, те ще са хората, които въпреки всичко ще разпределят 15-ина милиарда. Не бива да махаме това от мисленето си, когато разсъждаваме за тези хора ", добави банкерът.

По думите му сега България се намира на вододела - дали ще се трансформира в европейски аналог на безпетролна някогашна руска република или ще бъде една релативно съвременна демократична страна с пазарна стопанска система. Хората, които вземат икономическите решения в страната, са една шепа. А би трябвало да бъдат доста повече, добави той.

В коментар на гражданските митинги той разяснява, че митингът не взема решение проблеми, само че той е индикация за проблем. Има Такъв Народ като блестящи драматурзи и артисти съумяха да всмукват силата на митинга и да създадат по този начин, че тя да бъде по-малко разрушително за това, против което хората стачкуваха. Те (ИТН) са били там не са да изчегъртват, а с цел да разсеят силата ", счита финансистът.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР