Двата ромски квартала в Русе продължават да са блокирани от

...
Двата ромски квартала в Русе продължават да са блокирани от
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие в ромските махали на Русе

Двата ромски квартала в Русе не престават да са блокирани от полицейски коли и жандармерия. След като нощес рокери влязоха в кварталите " Тракцията " и " Селеметя " и имаше напрежение, през днешния ден обстановката е спокойна. Междувременно министър председателят Борисов заяви, че са взети всички ограничения да не се нагнетява напрежение в Русе.

Тази заран площадчето в " Тракцията " беше цялостно с таксиметрови коли - хората всеобщо извеждаха децата си, с цел да ги предпазят. Жителите на квартала споделят, че до преди няколко дни българи, роми и турци са живели умерено и в съгласие. След убийството на русенската журналистка обаче почнали да получават опасност, а след снощното навлизане на рокерите към този момент са доста обезпокоени. А по думите им, те от самото начало са съдействали на полицията и не желаят спорове.

В квартал " Селеметя " през днешния ден всички разясниха нахлуването на рокерите в квартала. На площада пред към този момент разрушеното учебно заведение хората се бяха събрали, с цел да обсъдят по какъв начин ще реагират, в случай че още веднъж има прояви на експанзия против тях. Те самите нощес излязоха с ножове и ятагани против рокерите. От полицията в Русе обявиха, че през целия ден ще има засилено полицейско наличие.

Ст. комисар Теодор Атанасов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Русе: В Русе дойдоха сили и средства на дирекция „ Жандармерия ", които ще се включат интензивно в мероприятията по защита и запазване на публичния ред. Нямаме постъпили публични данни за потърпевши жители и имущество.
- А въобще някакви произшествия имало ли е в действителност?
- Оперативната конюнктура е спокойна. Имаме подкрепление от дирекция „ Жандармерия ". Колегите са в Русе и интензивно са се присъединили по мероприятията по запазване на публичния ред.

Хората от двата квартала разясниха, че с помощта на полицейското наличие през днешния ден всичко е умерено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР